×
Ken je deze 4 gebruiksopties voor je Android-smartphone al?
  • 17 aug 2017
  • 5 minuten leestijd
De beste voor jou

Ken je deze 4 gebruiksopties voor je Android-smartphone al?

We kunnen er niet omheen. We hebben er bijna allemaal eentje. Bij sommigen versmolten met de hand, bij anderen versmolten met de broekzak. Onze smartphone is niet meer weg te denken uit onze leefwereld. Maar zelfs als je sinds het ontstaan van de WAP-gsm een smartphone hebt, zijn er altijd zaken die je nog kunt bijleren, niet? We lijsten voor jullie 4 leuke, verborgen functies van een Android-toestel op.

1. Smart Lock is je vriend

Technologie, allemaal goed en wel, maar dat eeuwige ontgrendelproces blijft toch een opgave. Patronen tekenen, cijfercodes onthouden, je vingerafdruk gebruiken, het lijkt een noodzakelijk kwaad om pottenkijkers net buiten je smartphone te houden. Maar is dat allemaal echt nodig als je thuis in je luie zetel hangt? Een terechte vraag, dachten de Android-ontwikkelaars. Met de Smart Lock-functie (Instellingen > Beveiliging > Instellen veilige vergrendeling > Smart Lock) kun je immers instellen in welke situaties je smartphone de hele security-check wat makkelijker door de vingers ziet. Wanneer je hem bij je draagt bijvoorbeeld, of verbonden hebt met je bluetooth-apparaten thuis. En als het echt veilig moet zijn, encrypt dan je Android-phone toch maar even voor de zekerheid (Settings->Security->Encrypt Device). Dat extra slot kan immers geen kwaad.

Smart Lock

2. “OK, Google, bestel een pizza.”

Voor wie droomt van een eigen Jarvis of een Siri-alternatief, hoeft helemaal niet meer van smartphone te veranderen (of een Iron Man-pak te bouwen). Want Android-toestellen hebben steeds meer spraakherkenningssoftware ingebouwd. Zo kun je de ingebouwde Google-app (Google app >  Instellingen > Spraakinstellingen) of de camera (Camera > Tandwiel > Spraakopdracht) bijna volledig bedienen met je stem. Een foto nemen door “Cheese” te zeggen? Handig, want zo hoef je je hand in minder bochten te wringen om de fotoknop in te duwen. Met het “OK Google” commando beperk je je zelfs niet tot Google, maar kun je ook andere functies van je Android-toestel inschakelen. Gebruik “OK, Google, stuur een sms naar mama of het eten al klaar is” wel op eigen risico.

 

Google Spraakherkenning

3. Gebruik de Force

Je Android-toestel kan niet alleen spraak herkennen, maar ook beweging. Wanneer je in je instellingen volgende functies (Instellingen > Algemeen beheer> Standaard Toetsenbord > Gboard ) activeert, lijkt het alsof je je smartphone enkel hoeft te bedienen met je gedachten. Zo kun je met een simpele veeg van je duim over je toetsenbord heen gaan om de woorden te vormen die je in je hoofd hebt. Perfect als je maar één hand ter beschikking hebt. Premium Jedi-vaardigheden om je vrienden mee jaloers te maken, denken we dan. Wel eerst de Gboard app van Google even downloaden.

4. Kattenverzamelaar

Wist je dat elke versie van Android een kleine minigame bevat? Zo had je de Flappy-Android in Lollipop en Marshmallow. In de laatste versie van Nougat zit net een iets andere minigame verborgen. Wanneer je via je toestel-info de laatste Android-versie raadpleegt (Instellingen > Toestelinfo > Software-info > Android-versie) verschijnt bij het herhaaldelijk tappen op de Android-versie een grote ‘N’ op je homescherm. Wanneer je hier herhaaldelijk op tapt, flitst er een kleine kat-emoji onderaan je scherm voorbij. Als je daarna je ‘Snelle instellingen’ meteen opent en de icoontjes bewerkt, verschijnt er een snelknop naar een kattenicoon, dat je aan je menu kunt toevoegen. Als je dit hebt gedaan, heb je een heus voederbakje in je Android-menu toegevoegd. Nu is het enkel wachten tot de katten naar jou komen. Hadden we al gezegd dat je de lieftallige kittens ook een naam kunt geven? Kies wijselijk.

Recent Nieuws

Verse vis.