×
5 x de beste camera’s om mee te nemen op vakantie
  • 07 jul 2017
  • 5 minuten leestijd
De beste voor jou

5 x de beste camera’s om mee te nemen op vakantie

Joepie, het is vakantie. En dit betekent dat je wellicht ook een leuke reis gaat maken. Hopelijk ééntje om in te kaderen. Letterlijk, want je wil alle fijne momenten natuurlijk vastleggen op de gevoelige plaat. En dan neem je best een fotocamera mee die alles haarscherp registreert. Wij zetten enkele opties op een rij.

Insta-klaar

Ben jij ook altijd jaloers als je op social media foto’s ziet passeren van je vrienden op vakantie? Vooral als ze drijvend op een opblaasbare flamingo van een mojito slurpen? Het is nu eindelijk jouw beurt om te pochen met je vakantiefoto’s. Jouw bommetje in het zwembad zet je meteen op je Instagram met de Sony Cybershot DSC-RX100III, dankzij zijn connectie met wifi. Zelfs in de donkerste discotheek maak je scherpe foto’s, want de camera is uitgerust met een lichtsterke sensor.

De vliegende vlogger

Je vakantie is zo fantastisch, dat je er elke minuut over wil vloggen. Voor dit soort vakantie is er de Canon Powershot G7 X Mark II mee. Deze camera is handig voor vloggers door zijn kantelbare touchscreen. Je ziet precies hoe je zelf op de film staat. Daarbij weegt hij niet zoveel, waardoor je hem makkelijk overal mee naartoe neemt. Nu heb je geen excuus meer om die ene bergwandeling te skippen. De zweetdruppels op je voorhoofd werk je later weg, want dit toestel fotografeert in RAW-bestanden. Dat geeft je alle vrijheid in de nabewerking.

Foto’s bij nacht

Op safari gaan is niet hetzelfde als een bezoekje aan de dierentuin. Die olifant komt in het safaripark niet vlak voor je neus staan. Althans dat hoop je, het blijft een wild dier. Maar hoe ga je er dan een goede foto van nemen? Met de Panasonic Lumix DMC-TZ70 zwart. Het toestel heeft een zoombereik van 30x, waardoor je scherpe foto’s maakt van iets dat veraf staat. En ook als je foto’s wil maken van nachtdieren is deze camera je vriend. Met de lichtsterke lens maak je heldere foto’s bij weinig licht. Wel even oppassen waar je loopt.

Licht, camera, actie

Ben jij het avontuurlijke type dat de diepste zeeën en de hoogste bergtoppen wil verkennen? Dan heb je een lichte maar robuuste action camera, zoals de GoPro HERO 5 Black, nodig. Het toestel is waterdicht tot 10 meter en zorgt ervoor dat je video’s maakt zonder trillen en schokken. Handig voor als je met je mountainbike van een steil bospad recht een plas in davert. Nog een pluspunt: deze GoPro heeft spraakbesturing. Bengel je dus net van een rots en heb je geen handen vrij om het prachtige uitzicht te capteren? Dan roep je gewoon: “GoPro take a photo.” Als er een echo is, heb je ook meteen 17 foto’s.

Instant foto

De eerder rustige vakantieganger kiest voor de Fuji Instax Mini 9 Cobalt Blue, waarmee je je foto’s meteen afprint. Deze camera is ook heel praktisch voor selfies: hij is uitgerust met een close-up opzetlens en een spiegel aan de voorkant. Zo zie je op tijd dat de helft van het ontbijtbuffet nog tussen je tanden hangt. Je bepaalt zelf ook het meest flatterende licht met de 4 verschillende belichtingsmodi. Fijn wanneer je bent vergeten om je in te smeren met zonnebrandcrème.

Recent Nieuws

Verse vis.