×
Aangekondigd: de LG V30
  • 02 sep 2017
  • 3 minuten leestijd
De beste voor jou

Aangekondigd: de LG V30

Stiekem – oké, niet heel stiekem meer – zijn we enorm fan van de LG V-serie. LG weet met deze lijn smartphones elke keer te verrassen door er de nieuwste technieken in te verwerken. En aangezien LG al een bijzonder mooie G6 heeft gelanceerd, waren onze verwachtingen eigenlijk al veel te hoog gespannen. En toch weet LG het met de V30 waar te maken. Deze smartphone is niet alleen over-de-top mooi om te zien, hij heeft ook een paar hele vette features.

Indrukwekkend design

De V10 maakte indruk met z’n camera, de V20 met z’n geluidskwaliteit. De LG V30 weet met beide indruk te maken én heeft ook nog eens een bijzonder mooi, superdun design in een 6 inch-formaat weten te krijgen. De zwarte randen van het scherm zijn net als bij de LG G6 geminimaliseerd, zodat je meer beeld hebt. Sterker nog: ze zijn zelfs nóg smaller dan bij de G6. Met recht een ‘randloos beeldscherm’ dus. Van de QHD+ OLED-beeldkwaliteit werden we ook blij. Het nodigt uit om je smartphone continu uit z’n slaapstand te wekken. Gewoon, omdat de kleuren zo mooi zijn.


Voor de controlfreak

Wat daarnaast opvalt bij de V30 is dat je onwijs veel controle hebt. De dual camera maakt van zichzelf al mooie beelden met een diafragma van f1.6, maar tijdens het maken van een video heb je ook de mogelijkheid om zaken als de witbalans en bitrate aan te passen. Een andere toffe feature zijn de 16 color-grading-presets. Hiermee pas je de kleuren van je video gemakkelijk aan naar je eigen wensen en dit gaat een stuk verder dan een simpel filtertje á la Instagram. Zelfs bij het ontgrendelen van de V30 heb je de controle, want dit doe je via een code, je vingerafdruk, je ogen of zelfs je stem. Handig dus als je niet bekend staat om je geduld bij het ontgrendelen van je smartphone.

Een nog betere audiokwaliteit

LG heeft ook veel aandacht besteed aan de audio. De V30 heeft namelijk een extra 32-bit Quad DAC, oftewel een extra chip die zich helemaal bezighoudt met het leveren van de beste geluidservaring. Je kunt je audio ook helemaal naar eigen wens aanpassen in de geavanceerde equalizer en de V30 is de eerste telefoon die wereldwijd wordt gelanceerd met ondersteuning voor MQA bestanden, een zeer hoge kwaliteit type audiobestand.

Zijn er nog andere dingen die deze smartphone de moeite waard maken? Jazeker. De V30 is waterbestendig, wordt geleverd met oordopjes van Bang & Olufsen’s en ondersteunt draadloos laden. Het enige jammere vinden we dat er van de smartphone nog geen prijs bekend is en dat hij “ergens in de herfst” zal uitkomen. Maar hé, daarom bestaan er adviespagina’s die je op de hoogte houden.

Recent Nieuws

Verse vis.