×
Wat een Bezorger op verjaardagen vertelt dat ‘ie doet
  • 26 okt 2017
  • 5 minuten leestijd
Werken bij Coolblue

Wat een Bezorger op verjaardagen vertelt dat ‘ie doet

Verjaardagen. Hét moment voor ongemakkelijke gesprekken met je mede-gasten. En dan volgt al snel de vraag: “Dus, wat doe je eigenlijk?” Onze Bezorger Mathijs heeft hier altijd een ijzersterk antwoord op.

Wat vertel je op verjaardagen dat je doet?

De hele dag rondrijden in de mooiste auto van de zaak.

En in jip-en-janneke-taal?

Als jij een nieuwe wasmachine bestelt bij Coolblue, dan kom ik ‘m bezorgen.

Hoe dan?

Door in een grote blauwe bus witgoed te bezorgen bij onze klanten. Samen met mijn collega brengen we de nieuwe aanwinst op de goede plaats, sluiten we ‘m aan en nemen we het oude apparaat natuurlijk ook weer mee. Op deze manier hoeft de klant geen zware wasmachine te tillen, en blijft ‘ie met een goed gevoel en een glimlach achter.

Wat doe je als eerst nadat je je collega’s hebt wakker gezongen?

Op naar de Teamleider om hem ook even wakker te zingen. Daarna maak ik een rondje over de werkvloer en ga ik op zoek naar de rit die vandaag op de agenda staat. Die bereid ik voor en dan kan het avontuur beginnen.

Niet eerst koffie?

Nee, ik ben niet zo’n koffieslurper. Een choco crème gaat er prima in hoor ‘s morgens, daar zit meer suiker in. Kan ik gelijk vol energie de dag beginnen.

 

 

Waar word je altijd blij van…?

Als ik ‘s morgens op de planning kijk en zie dat het geen hele volle rit is. Niet dat ik niet van zwaar werken houd. Tijdens een lichte rit kan je altijd wat langer bij de klant blijven hangen, dat zorgt voor leuke taferelen. Zo schuif je soms gewoon aan voor een kopje koffie of een pannenkoek.

En hoe ziet je team eruit? Met wie werk je samen?

Dat is lastig te zeggen. Je werkt nooit met dezelfde Coolblue’ers. Iedereen werkt met iedereen. Mijn team verschilt per dag, maar je gaat altijd met z’n tweeën op pad. Dat maakt het een stuk gezelliger dan wanneer je alleen in de bus zit.

Ben je verantwoordelijk voor het beter maken van anderen?

Jazeker, ik ben namelijk Aanvoerder. Dit houdt in dat je de kersverse Coolblue Bezorgers klaarstoomt voor al hun werkzaamheden. Een goede opleiding is het halve werk. Superleuk om te doen, want je ziet die jongens echt groeien.

Wat was de raarste vraag, tot dit interview toe dan, die iemand over je baan stelde?

Nouja, het is niet de raarste vraag maar zeker de meest gestelde. Elke bezorger krijgt ‘m wel een aantal keer per dag ‘Jullie hoeven zeker niet meer naar de sportschool vandaag?’. Het klopt, je bent meer fysiek bezig dan achter je bureau, maar ook als bezorger moet je soms die stroopwafel laten staan.

Wanneer stuur je me wel of niet naar Werken bij Coolblue?

Ja meteen, want we zoeken nog nieuwe bezorgers. Je hebt onwijs toffe collega’s, maakt klanten blij en je hoeft inderdaad niet meer elke avond naar de sportschool. Oh, en om verwarring te voorkomen: de grote mooie blauwe bus blijft op het depot. Geen auto van de zaak dus.

Lust je worst?

Geef mij maar biefstuk.

Wil je ook een goed verhaal op je volgende verjaardagsfeestje? Of gewoon een gave baan? Op Werken bij Coolblue vind je de nieuwste vacatures bij Coolblue.

 

Recent Nieuws

Verse vis.