×
Broodje-kaas-verhaal: internationale Coolblue’ers vertellen
  • 05 jan 2017
  • 5 minuten leestijd
Werken bij Coolblue

Broodje-kaas-verhaal: internationale Coolblue’ers vertellen

Alleen Rotterdammerts werken bij Coolblue, toch? Nou, nee. We hebben zelfs Coolblue’ers die vanuit een ander land hierheen zijn gekomen. En dan hebben we het niet over België. Coolblue’ers Pablo Rigazzi (Team Lead Web Platform), Rafael Martin (Medior Software Developer) en Pat Hermens (Lead Developer) vertellen of ze al een fiets hebben en waarom onze snackbox raar is.

Je behoort nu tot het Coolblue-volk, maar waar kom je vandaan?

Pablo: Argentinië.
Rafael: Brazilië.
Pat: Australië.

En je besloot een zonnig oord te verlaten voor…?

Pablo: Nou, het plan was om met een paar vrienden in Colombia te gaan werken. Maar ja, de naam Pablo werkte niet echt mee. Uiteindelijk mocht ik bij 2 bedrijven in Nederland op gesprek komen: de Telegraaf en Coolblue. Heb je de binnenkant  van het Telegraaf-gebouw weleens gezien?

Rafael: De man van m’n nicht vertelde me dat ze in Nederland op zoek waren naar PHP Developers. Ik startte m’n zoektocht op LinkedIn en kwam als eerste Coolblue tegen. Ik dacht: “Wow, wat een gaaf bedrijf” en heb gelijk m’n cv gestuurd. Zonder ooit in Nederland te zijn geweest.

Pat: Ik wilde samen met m’n familie ervaren hoe het is om in Europa te wonen en werken. De familie van m’n vader heeft hier wat geschiedenis, dus het is interessant om de plekken achter alle verhalen eens in het echt te zien.

Ben je al onder de indruk van het Nederlandse eten?

Pablo: Wat is dat met de Hemaworst? Ik snap het niet. En die boterhammen…waarom één plak kaas?! Speculaas is wel lekker. En oliebollen.

Rafael: Tijdens m’n tweede dag was de Hackathon. In plaats van rijst met bonen en vlees stond er brood met hagelslag op tafel. Ik eet het nu ook, maar dan wel als ontbijt.

Pat: Ik heb gehoord dat kapsalon een Rotterdamse traditie is. Het is erg gefrituurd en lekker. Maar drop, dat begrijp ik echt niet.

En de Nederlanders zelf dan?

Pablo: Ze zijn onwijs blij met hun agenda’s en meetings.

Rafael: Ze waarschuwden me van tevoren voor de directheid van Nederlanders. Daar was ik dus een beetje bang voor, maar het is nu een eigenschap die ik erg waardeer.

Pat: Iedereen is heel erg lang.

Heb je al een fiets?

Pablo: Ja. Een hele lelijke. Ik heb geleerd dat je slot duurder moet zijn dan je fiets, maar die van mij hoeft niet op slot. Zo lelijk is hij.

Rafael: Ja, maar ik kan nog niet met een paraplu fietsen. En iedereen is sneller dan ik. Zelfs oma’s.

Pat: Ik had er een. Hij is gestolen. Volgens anderen ben ik nu bijna een echte Nederlander. De volgende stap is dan ook om er een bij een junk te kopen. Dan ben ik een echte Nederlander.

fiets

En ken je al wat Nederlandse woorden?

Pablo: Ik heb doei, dag en doeg vervangen voor: “Groenteboer”. Dat zeg ik als ik wegga.

Rafael: Gezellig en lekker. Die hoor je alleen samen te gebruiken, toch?

Pat: Top. Werk ze. Ik ken inmiddels best wat woorden, omdat ik een Nederlandse cursus heb gevolgd.

Heb je al een Nederlandse hobby?

Pablo: Vastzitten in de metro en aan m’n huis werken.

Rafael: De regen negeren op de fiets.

Pat: Vloeken in het Nederlands.

Wat vind je raar bij Coolblue?

Pablo: De cultuur van open- en eerlijkheid was eerst een lichte shock. Maar ja, nu ben ik ook zo.

Rafael: De snackbox. Waarom rent iedereen er enthousiast heen? Het zijn groentes. Collega’s lijken elkaar ook niet te groeten met woorden, maar rare geluiden.

Pat: Niks eigenlijk. Maar Rafael heeft wel een goed punt met de snackbox.

Heb jij nou een vriend in Dubai of in Honduras die een echte development-held is, verwijs diegene dan eens door naar careersatcoolblue.com. Maar neem ook zelf een kijkje op werkenbijcoolblue.nl, want we zoeken echt niet alleen over de grenzen.

Recent Nieuws

Verse vis.