×
Wat een Cloud Engineer op verjaardagen vertelt dat ‘ie doet
  • 23 jan 2018
  • 5 minuten leestijd
Werken bij Coolblue

Wat een Cloud Engineer op verjaardagen vertelt dat ‘ie doet

Verjaardagen. Hét moment voor ongemakkelijke gesprekken met je mede-gasten. En dan volgt al snel de vraag: “Dus, wat doe je eigenlijk?” Onze Cloud Engineer Sander heeft hier altijd een ijzersterk antwoord op. En wat eerst nog abracadabra leek, is opeens een hele toffe functie.

Wat vertel je op verjaardagen dat je doet?

Als Cloud Engineer werk je met de Cloud, een online platform. Je faciliteert de koppeling tussen de hardware (Cloud) en software (Coolblue-website) . De koppeling tussen het typen van code door developers tot het krijgen van deze code bij onze klanten op de website.

En in jip-en-janneke-taal?

Je bouwt een platform waardoor Developers bij Coolblue zo makkelijk mogelijk hun werk kunnen doen.

Hoe dan?

Door een supergoed platform bouwen waarop developers hun software kwijt kunnen. Dankzij jou hoeven developers zich alleen bezig te houden met het ontwikkelen van onze website. De Cloud Engineers zorgen voor al het andere. Bijvoorbeeld als de Coolblue-website offline is, dan wil je hier wel een melding van krijgen. Je beheert als Cloud Engineer het systeem waarin developers overzichtelijk de eventuele foutmeldingen kunnen inzien.

Wat doe je als eerst nadat je je collega’s hebt wakker gezongen?

Elke dag 09.05 uur starten we met een stand-up met ons team. Daar nemen we altijd 3 vragen door: ‘Wat heb je gister gedaan?’, ‘Wat ga je vandaag doen?’ en ‘Waar loop je tegenaan?’.  Zo’n stand-up is een goede manier om elkaar up-to-date te houden over wat je hebt gedaan.

Niet eerst koffie?

Oh, zeker wel. Ik heb zelfs besloten minder koffie te gaan drinken. Iets met goede voornemens.

   

 

Waar word je blij van?

Er wordt weleens gezegd ‘de beste developer, is een luie developer’. Als Cloud Engineer ben je veel bezig met dingen te automatiseren. Hierdoor hoeft iets niet 10 keer gedaan te worden, maar 1 keer gewoon goed. Zo heb je meer tijd voor andere uitdagingen, daar word ik wel blij van.

En hoe ziet je team eruit?

Toevallig zijn we sinds kort met 5 man sterk. Tezamen vormen wij het Cloud Team bij Coolblue. Zelf ben ik Team Lead en werk ik nauw samen met het hele team, maar ook met onze Domeinbaas Eppo. Met developers werk je vooral veel samen, om zowel het platform als de deployment pipelines te verbeteren.

Ben je verantwoordelijk voor het beter maken van anderen?

Als Team Lead zorg je dat het team efficiënt werkt, alles goed draait en iedereen happy is. Je bent er niet alleen verantwoordelijk voor dat iedereen zich fijn voelt in het team, maar ook dat we ons blijven ontwikkelen. Nu hebben we het geluk dat iedereen in ons team al veel ervaring heeft. Zo heeft iedereen z’n eigen specialisme. Dat is heel fijn, want daardoor leren we veel van elkaar.

Wat was de raarste vraag die iemand over je baan stelde?

“Sander, jij zit toch in het leger?” Tijdens een gesprek met mijn tante heb ik geprobeerd uit te leggen wat mijn werk inhoudt. Toen heb ik de woorden ‘deployment pipeline’ laten vallen. Blijkbaar is deployment iets wat ook in het leger voorkomt, dus sindsdien ben ik een Team Lead ergens in het leger.

Wanneer stuur je me wel of niet naar Werken bij Coolblue?

Direct, want we zijn op zoek naar versterking in ons team. Bij Coolblue houden we ons altijd bezig met de laatste ontwikkelingen. Daarnaast stuur ik je ook naar Werken bij Coolblue vanwege de werksfeer, die is echt goed. We krijgen veel de tijd om onze eigen ideëen uit te werken. Die ruimte is erg fijn, want daardoor worden kwalitatief betere projecten afgeleverd.

Lust je worst?

Ja, van die grillworst met kaas erin. Met een speciaalbiertje erbij.

 

Wil je ook een goed verhaal op je volgende verjaardagsfeestje? Of gewoon een gave baan? Op Werken bij Coolblue vind je de nieuwste vacatures bij Coolblue.

Recent Nieuws

Verse vis.