×
De Coolblue Hackathon 2017
  • 20 okt 2017
  • 4 minuten leestijd
Werken bij Coolblue

De Coolblue Hackathon 2017

Afgelopen week hebben 85 Coolblue’ers 48 uur lang samen hun skills gebundeld. Met genoeg Red Bull om een jaar wakker te blijven begon een groep enthousiaste developers, data-analisten, IT’ers en designers aan de Coolblue Hackathon. Tijdens dit event wordt, opgesloten in een voormalig Capucijnenklooster, gewerkt aan projecten die zijn bedacht door de Coolblue’ers zelf. En waar we normaal gesproken geen tijd voor hebben.

Dat je met weinig slaap heel productief kan zijn, hebben de teams tijdens de Hackathon Fair laten zien. Want wat zijn er weer coole dingen bedacht. Deze ideeën nemen we weer mee in ons doel om elke dag een beetje beter te worden.

Stapsgewijzer

De Stapsgewijzer is speciaal bedacht en gebouwd voor klanten die advies op maat willen. Dat krijgen ze door antwoord te geven op vragen over het product dat ze willen kopen. Bijvoorbeeld de vraag: hoe ver zit je van je televisie af?  

Met deze tool vind jij binnen 5 vragen precies het product dat bij je past. Met je antwoorden vertellen wij welke inbouwoven in je keuken past, welke inktcartridge geschikt is voor je printer en welke tv het beste is voor jouw woonkamer.

Inpac-man

Kan je niet wachten op je pakketje? Het spel Inpac-man is speciaal ontworpen voor onze wachttherapie-pagina. Het doel is om zoveel mogelijk pakketjes in te pakken door met de spatiebalk de lopende band te vertragen. Zo verbeter jij je highscore, terwijl wij je bestelling gereed maken.

ShoppingBot

Zie je door de bomen het bos niet meer? Met behulp van de ShoppingBot kunnen onze klanten in de toekomst het product vinden waar ze naar op zoek zijn, een bestelling plaatsen of om advies vragen.

Het voordeel van de tool is dat je geen aparte app hoeft te installeren, maar gewoon Facebook Messenger kunt gebruiken. Instructies zijn niet nodig, je kan via het platform een gesprek voeren zoals je dat normaal gesproken ook in de winkel zou doen.

Coolblue Koeriert

Onze IT-afdeling kreeg tijdens de Hackathon een mooi idee voor de toekomst. In het kader van elke dag een beetje beter én groener. Met Coolblue Koeriert kunnen we onze klanten nog meer verwonderen. Én een supersnelle levering op de fiets vanuit de winkel is ook nog eens duurzaam. Zo bezorgen we de klant een nieuw pakketje, een goed gevoel en natuurlijk een glimlach.

 

Doe jij volgend jaar mee? Op Werken bij Coolblue vind je de nieuwste vacatures bij Coolblue. Of bekijk onze dev.blog en ontdek meer over development bij Coolblue.

 

Recent Nieuws

Verse vis.