×
Coolblue’ers testen ‘m voor je uit: Philips Avance Pastamachine
  • 11 jul 2016
  • 5 minuten leestijd
De beste voor jou

Coolblue’ers testen ‘m voor je uit: Philips Avance Pastamachine

Zo’n pak pasta van de supermarkt is op zich best lekker. En – volgens de verpakking – ook hartstikke vers. Maar ja, het smaakt toch nét niet hetzelfde als de fettuccine die je in Italië naar binnen schoof. Met een Italiaanse pastamaker kom je al in de buurt. Alleen ben je dan gruwelijk veel tijd kwijt, voordat er ook maar iets op je bord ligt. De Philips Avance Pastamaker belooft je verse pasta binnen 10 minuten. Of dat echt zo is en wij ‘m je aanraden? Dat vertellen onze Coolblue’ers. Zij testten ‘m alvast voor je uit.

Anouk van der Meer – Verse-pasta-fan

Thuis heb ik zo’n ouderwetse, Italiaanse pastamachine staan. En dat heeft echt z’n charme. Over de Philips Avance Pastamachine (BE) was ik dus best sceptisch. Hij is groot, zwaar en niet bepaald sexy. Maar het apparaat heeft me echt aangenaam verrast. Je gooit er een maatbeker meel in, voegt water toe en vervolgens gaat hij aan de slag. En hoe. Ik schrok een beetje van de snelheid waarmee de pastaslierten uit het apparaat kwamen, want dit gebeurde al na zo’n 3 à 4 minuten. Met m’n eigen apparaat ben ik hier echt dik een halfuur mee bezig. En dan moet ik de slierten vervolgens ook nog op een rekje hangen. Wanneer je mensen te eten hebt, is dit dus echt wel handig. Sta je tenminste niet de hele tijd ‘gezellig’ in de keuken.

Zou je ‘m je vrienden aanraden?

Ja, zeker. Wanneer je van verse pasta houdt, wil je dit apparaat in huis hebben. Je moet alleen wel in het bezit zijn van een groot keukenkastje. Of een grote keuken. 

Sheung Leung – Kookliefhebber

Toen ik de Pastamachine uit de doos haalde, verwachtte ik eigenlijk niet dat er die avond snel pasta op m’n bord zou verschijnen. Maar dat had ik verkeerd ingeschat. Na een paar minuten verschenen er al pastaslierten uit het apparaat. En hier was ik zo van onder de indruk, dat ik helemaal vergat om ze af te snijden. M’n pasta was dus ongeveer een halve meter lang. De textuur van de pasta leek wel een beetje droog, maar nadat ik alles even had gekookt, smaakte m’n pasta pesto gewoon lekker. Ik ben wel benieuwd of de lasagnebladeren ook heel uit het apparaat komen wanneer de structuur zo droog is. Het schoonmaken ging in elk geval makkelijker dan ik had verwacht. Ik kreeg als tip om niet gelijk het apparaat schoon te maken, maar het kopstuk uit te drogen of in de vriezer te leggen. Alles was daarna echt snel schoon.

Zou je ‘m je vrienden aanraden?

Voor mensen die alles vers willen hebben, is dit apparaat echt een aanrader. Ik heb m’n vriend alleen nog niet overtuigd. Hij gaat toch liever naar de supermarkt.


Alessandro Pangrazzi – Echte Italiaan die nooit verse pasta maakt

Het leek een goed idee. Ik ging met 2 andere Coolblue’ers eten en we hadden allemaal wel zin in pasta. Kortom: een perfect moment om de Philips Avance Pastamachine uit te proberen. Dacht ik. In de supermarkt hebben we een fles wijn, groenten, kip en pesto gehaald en Andrej had nog bloem in z’n keukenkast staan. Tsja, misschien hebben we ons niet helemaal aan de aanbevolen hoeveelheid gehouden. Maar toch: na een paar minuten kwamen er al slierten uit het apparaat. De pasta leek alleen meer op bami. Dat we tarwebloem hebben gebruikt, was waarschijnlijk niet zo’n goed idee. Beginnen met een fles wijn ook niet. Het avondeten was uiteindelijk een beetje een Aziatisch-Italiaanse combinatie, maar de bereiding was wel snel en makkelijk. Misschien moeten we de volgende keer de instructies beter lezen.

Zou je ‘m je vrienden aanraden?

Voor vrienden die specifieke pastasoorten willen maken – bijvoorbeeld glutenvrije penne – is dit apparaat best handig. Zelf koop ik denk ik eerder een slowcooker om sauzen mee te maken. Wanneer de pastasaus niet lekker is, proef je toch niks van die zelfgemaakte fettuccine.

Altijd al gedroomd over een snelle pastamaker? Je vindt de Philips Avance Pastamachine (BE) op onze shop.

Recent Nieuws

Verse vis.