×
De 5 beste lifehacks voor je studerende leven
  • 03 aug 2017
  • 4 minuten leestijd
De beste voor jou

De 5 beste lifehacks voor je studerende leven

Studeren heeft best wel wat voordelen. Je leert (meestal) interessante dingen, ontmoet nieuwe mensen én je weet binnen een maand waar je het beste bier haalt. Alleen is het studeren zelf soms een beetje saai. Gelukkig hebben wij een paar goede lifehacks voor wanneer je weer zit te blokken. Dan ben jij nog beter voorbereid op je tentamen dan de koning voor z’n troonrede.

1. Liefde voor Times New Roman

Ah, Times New Roman. Je slaat geen roman open zonder dit lettertype te zien. Waarschijnlijk gebruik jij daarom – lekker rebels – Arial voor alles wat je typt. En gelijk heb je, maar Times New Roman is wel het makkelijkste en snelste font om te lezen. Best handig dus om voor je aantekeningen te gebruiken. Ben je tenminste minder lang bezig met het doorspitten van al je aantekeningen.


2. Lopen te leren

Nog even een halfuur blokken vlak voor je tentamen? Niet doen. Je hebt er meer aan om voor je tentamen een wandeling van 20 minuten te maken. Daarmee geef je niet alleen je lichaam een kleine boost, maar ook je brein. Kortom: je verbetert hier daadwerkelijk het eindresultaat van je tentamen mee. Geen zin om te lopen? Hardlopen is ook een optie. Of hinkelen.

 

3. Bliepjes, pings en trings

‘Even die persoon op Facebook feliciteren. En misschien moet ik daarna kijken of er al kaartjes te koop zijn. O, wacht. M’n smartphone trilde, geloof ik. En waar was ik ook alweer mee bezig?’ Ja, dat dus. Afleiding. Je komt er bijna niet vanaf tijdens het studeren. Maar met een app als StayFocusd blokkeer je wel tijdelijk browsers op je laptop. Schakel ook gelijk alle notificaties op je smartphone uit. Zodat je niet een uur later ontdekt dat je nog geen letter hebt gelezen.

 

4. En nu hardop

Het is een beetje knullig: je tekst hardop voorlezen. Helemaal als je in je eentje op je kamer zit. Maar het helpt je wel om je tekst beter te onthouden. Dat komt omdat je brein jouw stem het beste in zich opneemt. Dus het voorlezen van een belangrijke alinea werkt echt een stuk beter dan het in stilte door te lezen. Nu alleen hopen dat je huisgenoot er niks van meekrijgt en aan komt kloppen.

 

5. Belonen werkt

Niet alleen een hond stimuleer je met een beloning, ook jij hebt – als mens van de evolutie – nog steeds beloningen nodig. Tsja. Motiveer jezelf door na het lezen van elk hoofdstuk even 5 minuten in de zon te zitten. Of, nog beter, leg onder elke alinea snoep neer. Jij hebt je tekst zo doorgelezen. En bent misschien een beetje misselijk.

Ben je nog op zoek naar spullen die je studerende leven een stuk makkelijker maken? Op de shop van Coolblue vind je onder andere laptops, rugzakken en ook koffiezetapparaten. Voor wanneer het weer een nachtelijke bloksessie wordt.

Recent Nieuws

Verse vis.