×
De 5 meestgestelde vragen over fotocamera’s
  • 29 jul 2016
  • 5 minuten leestijd
De beste voor jou

De 5 meestgestelde vragen over fotocamera’s

Was je erbij? Vrijdag 29 juli was Coolblue voor de tweede keer live op Facebook. Productspecialist Jesse beantwoordde samen met Ferdinand bijna drie kwartier lang alle vragen over fotocamera’s. En wow: er kwamen niet alleen heel veel vragen binnen, maar er ontstond ook een levendige discussie. Gaaf! Wij zetten de meestgestelde vragen van de live video nog even voor je op een rij.

1. Wat is de beste camera om mee te vloggen?

Om te vloggen wil je het liefst een camera met een beeldscherm hebben, dat je gemakkelijk kantelt. Een groot zoombereik heb je niet nodig, want je filmt jezelf altijd van dichtbij tijdens het vloggen. Aan een goede compactcamera heb je daarom meestal al meer dan genoeg. Het is namelijk niet echt fijn om een spiegelreflexcamera de hele tijd vast te moeten houden. Of je moet ‘m op een statief zetten. Op de shop hebben we een speciale pagina met vlogcamera’s. Hier vind je zeker een camera om al jouw vlogs mee vast te leggen.

2. Wat moet je doen als er stof in je camera komt?

Als je de stof ziet zitten op de sensor (en de stof dus vrij grof is), haal je alles gemakkelijk weg met een sensor brush. Wat ervaring hierbij is wel handig. Echt fijne stof op de sensor is moeilijk te verwijderen. Wanneer dit het geval is, is het beter om de camera op te sturen. Je wil je gevoelige sensor niet kapotmaken.

3. Welke camera met wifi is aan te raden voor een startende fotograaf?

Het ligt er een beetje aan wat je met wifi wil doen. Het is niet zo dat je heel veel nieuwe mogelijkheden hebt met wifi, want je verbindt de camera zelf niet met een netwerk. Je stuurt dus niet vanaf je camera gelijk foto’s door naar je Facebookpagina. Die interface is er niet. Maar er zit wel een bijbehorende app bij de camera, waar je de foto’s naartoe stuurt. Vanaf hier zet je de foto’s dus weer door naar bijvoorbeeld Facebook. Op de shop verkopen we verschillende soorten camera’s met wifi: van compactcamera’s  tot spiegelreflexcamera’s.

4. Welke compactcamera komt in de buurt van een spiegelreflexcamera?

Er zijn een paar compactcamera’s die in de buurt van een spiegelreflexcamera komen. Wij raden de Canon PowerShot G1 X Mark II aan of de Sony CyberShot DSC-RX10. Het blijft natuurlijk qua uiterlijk wel een ander soort camera.

5. Wat is het beste: een camera of een smartphone met een goede camera erin?

In principe bepaalt de grootte van de sensor en het gebruikte glas de kwaliteit van een foto. Bij een fototoestel heb je sowieso een grotere sensor en is het glaswerk beter. Ook bij compactcamera’s. Dus het antwoord is eigenlijk altijd: met de fotocamera maak je kwalitatief betere foto’s. Maar wat belangrijker is, is wat je ermee gaat doen. Met je smartphone maak je ook mooie foto’s die prima zijn om op Facebook te plaatsen. Alleen zie je bij het inzoomen op een gekalibreerd scherm gewoon dat de kwaliteit minder is. Uiteindelijk gaat het erom waar jij blij van wordt. Fotograferen is leuk en daar gaat het om, niet of je het allerbeste toestel hebt.

Productspecialist Jesse beantwoordt samen met Ferdinand al je vragen over camera’s.

Geplaatst door Coolblue op vrijdag 29 juli 2016

Recent Nieuws

Verse vis.