×
De beste lifehacks voor je barbecue
  • 20 jun 2017
  • 3 minuten leestijd
De beste voor jou

De beste lifehacks voor je barbecue

Wanneer het in Nederland weer eens een warme dag is, doe je maar één ding: barbecueën. En gelijk heb je. Want hoe sluit je een tropische dag (oké, tropisch is misschien wat overdreven) nou beter af dan met gegrild voedsel op je bord en een verfrissend drankje in je handen? Precies. Daarom zetten wij de 5 beste lifehacks voor je barbecue op een rij. Begin jij het barbecue-seizoen gelijk goed.

1. Tortillachips als aanmaakblokje

Ben je vergeten om aanmaakblokken te halen en heb je geen zin om weer 20 minuten te fietsen naar de supermarkt? Geen stress, met tortillachips lukt het ook gewoon. Leg ze bovenop de kolen en steek ze aan. Werkt prima.


2. Vis op citroen

Een vastgekleefd stuk zalm van de barbecue halen is geen pretje. Voorkom een vis-fiasco door eerst stukken citroen op de grill neer te leggen en vervolgens de vis hierop te plaatsen. Hierdoor krijg je niet alleen met gemak de vis van de barbecue, het smaakt nog lekker ook.


3. Een spies extra

Leiden alle stukken groenten en vlees een eigen leven wanneer je een spies omdraait op de grill? Gebruik dan voortaan 2 spiezen om alles onder controle te houden. Wordt je kebab tenminste aan 2 kanten gaar in plaats van één kant.


4. Appelsap voor je vlees

Het lijkt een onmogelijke missie: zacht en mals vlees van de barbecue. Probeer het de volgende keer eens met appelsap. Ja, je hoort ons goed. Vul een spuitfles met appelsap en spray dit tijdens het barbecueën over het vlees heen. Je vlees is nog nooit zo mals van de grill gekomen.


5. Schoonmaken met een ui

Geen zin om na de barbecue nog uren bezig te zijn met het schoonmaken van de grill? Hoeft niet. Steek een halve ui aan een vork en ga hiermee over de nog warme barbecue heen. De eventueel overgebleven zwarte plekken boen je daarna gemakkelijk weg met een schoonmaakborstel.

Was je al enthousiast naar de barbecue in de schuur gelopen, maar ontdek je net dat je geen schuur hebt én geen barbecue? Op onze shop vind je houtskoolbarbecues, gasbarbecues, elektrische barbecues en hele buitenkeukens.

Recent Nieuws

Verse vis.