×
De Coolblue Pubquiz: 150 Coolblue’ers, 67 vragen en maar één winnaar
  • 18 jul 2018
  • 2 minuten leestijd
Werken bij Coolblue

De Coolblue Pubquiz: 150 Coolblue’ers, 67 vragen en maar één winnaar

Of we even onze kantine wilden ombouwen tot een bruin café. Ja hoor, geen probleem. We trekken alle bruine stoelen, Perzische tapijten, tafels, stoelen en lampenkappen weer uit de Coolblue-kast voor onze jaarlijkse Pubquiz. En hoe we onze hersenen aan het kraken krijgen? Dat vertellen we je hier.

Bijna 150 Coolblue’ers zetten hun blauwe massa flink aan het werk tijdens onze jaarlijkse Pubquiz. Coolblue’ers Ferdinand en Pat stelden de vragen en waren de schakel tussen kritische vragen van deelnemers en de oplettende jury. Ferdinand nam het Nederlandse gedeelte voor zijn rekening. En Pat het Engelse voor onze internationale collega’s.

Voor aanvang van de quiz werd iedereen in groepen verdeeld. En niet zomaar groepen. Iedereen werd ingedeeld bij Coolblue’ers waar ze nog niet eerder mee hadden samengewerkt. Zo leert iedereen elkaar een beetje beter kennen.

Onze kennis werd flink op de proef gesteld in 6 Pubquiz-rondes, variërend van film- en wereldkunde tot vragen over topografie en virals. Stefan, Manager Wallonië, kroop in de huid van een pianist met lang haar en begeleidde de muziekronde met een aantal herkenbare deuntjes. Of althans, die moesten we raden. Was het nu Avicii of Coldplay die A Sky Full Of Stars uitbracht? Weet jij het?

Eigenlijk zijn we allemaal vrienden. Maar als er wat te winnen valt, is winnen zeker belangrijker dan meedoen. Iedereen ging er dan ook vol voor, maar uiteindelijk kan er maar één de winnaar zijn. En de naam van dat team was helemaal niet voorspelbaar: Team Winning.

Ben jij de koning van de Pubquiz en wil je volgend jaar ook meedoen? Check dan snel onze vacatures op Werkenbijcoolblue.

Recent Nieuws

Verse vis.