×
Deze fietstrainers helpen je de winter door
  • 23 nov 2016
  • 6 minuten leestijd
Winnen

Deze fietstrainers helpen je de winter door

Natuurlijk fiets je het liefst de hele winter buiten. Maar laten we eerlijk wezen: die smalle fietsbanden rijden niet echt lekker door alle natte bladeren heen. Soms een dag thuis trainen is dus geen slecht idee. Helemaal niet wanneer je hier een goede fietstrainer hebt staan. Welke trainer-opties je hebt? Wij vertellen je er meer over.

De fietstrainer voor je conditie

Tacx Vortex Smart T2180

Aan je conditie werken door een pittig stuk te fietsen? Daar gebruik je binnenshuis de Tacx Vortex Smart T2180 voor. Het elektronische remsysteem van deze fietstrainer zorgt voor realistische fietsomstandigheden, zodat het net voelt alsof je door de Alpe d’Huez aan het racen bent. Helemaal omdat het stijgingspercentage makkelijk aan te passen is naar maximaal 7% (okay, niet helemáál de Alpe d’Huez dus). Achteraf bekijk je je resultaten in de app, terwijl je een biertje uit de koelkast pakt. Een van de voordelen van binnen trainen.

De fietstrainer voor je techniek

Tacx Galaxia T1100

Een “vrijer” gevoel van fietsen heb je op een rollerbank, want je achterwiel zit op deze fietstrainer nergens aan vast. Hierdoor werk je op een rollerbank als de Tacx Galaxia T1100 aan je snelheid, stuurvaardigheid en balans. En je concentratievermogen, want als je net iets té aandachtig een aflevering van Narcos volgt, is de kans aanwezig dat je de rest van de aflevering vanaf de vloer bekijkt.

De fietstrainer voor je entertainment

Wahoo KICKR Snap

Binnen fietsen is prima, maar soms mis je de uitdaging van buiten. Een helling opfietsen is toch anders wanneer je alleen een woonkamermuur voor je ziet staan. Met een Virtual Reality-trainer als de Wahoo KICKR Snap haal je de buitenwereld alsnog naar binnen. Verbind de fietstrainer met een app als Zwift en je ziet op je tablet, laptop of tv het parcours dat je rijdt. Wordt de helling steeds steiler? Dan past de fietstrainer gelijk de weerstand aan. Het blijft uiteindelijk een fietstrainer, geen entertainmentshow.

De fietstrainer voor je prestatie

Wahoo KICKR

Trainen als een Tour de France-winnaar doe je op de Wahoo KICKR. De fietservaring is ontzettend natuurgetrouw, waardoor je (bijna) geen moment heimwee hebt naar je laatste fietstocht in de zomer. De KICKR werkt samen met de Virtual Reality-app Swift. Hierdoor maak je alsnog een rit op de Mont Ventoux vanuit je eigen huiskamer en race je tegen andere fietsvrienden met dezelfde app. Ook fijn: deze fietstrainer is stiller dan stil. Je onderbuurman heeft dus niks te klagen.

De fietstrainer voor je innerlijke kind

Yipeeh Roze

Geen zin in een ellenlange training, maar wil je gewoon even je innerlijke kind blij maken? Jat dan gewoon de loopfiets van je nichtje en ga daar een kwartiertje op los. Brandende spieren gegarandeerd.

WINNEN

Train jij deze winter ook liever binnen dan buiten? Laat dan in de reacties weten welke virtuele fietsroute jij graag wil ontdekken en schrijf je in voor de Praatjes Update. Maak je gelijk kans op één van de 2 Wahoo KICKR Snap’s die we weggeven.

UPDATE

Jullie reacties zijn ontvangen. Natuurlijk zijn we hier zorgvuldig mee omgegaan. Toch zijn we verplicht om te melden dat we ze in de voederbak van een geit gegooid hebben. De reacties die hij niet opgegeten heeft, zijn van de winnaars: Ron en Robert Bollen. Gefeliciteerd!

Recent Nieuws

Verse vis.