×
De E-commerce Masterclass door de ogen van Marnix
  • 11 jan 2018
  • 4 minuten leestijd
Werken bij Coolblue

De E-commerce Masterclass door de ogen van Marnix

Woensdag 31 januari is het zover: de E-commerce Masterclass 2018. In 3 dagen vertellen we 50 masterstudenten alles over e-commerce. Marnix (26 jaar) was vorig jaar bij de allereerste masterclass. Hoe hij van natuurkundestudent nu Financieel Analist is bij Coolblue, lees je hier.

Vertel eens: sinds wanneer werk je bij Coolblue?

Dat is nog niet zo heel lang, sinds 7 augustus vorig jaar.

Wat deed je hiervoor?

Voordat ik deelnam aan de masterclass en bij Coolblue begon, studeerde ik nog in Leiden. En ik deed niet de studie die je verwacht bij een masterclass over e-commerce: Natuurkunde.

Een masterclass over e-commerce, is dat interessant voor een natuurkundestudent?

Jazeker. Het is logisch dat je in eerste instantie een wenkbrauw optrekt, maar je leert ontzettend veel over e-commerce. Luisterend naar de visie van verschillende sprekers, in mijn geval sprekers van Facebook en Google, gaat het programma zelfs verder dan alleen e-commerce. Er wordt ook ingegaan op onderwerpen als de klantreis, bezorging en wat Coolblue nou eigenlijk is. Ook voor studenten die dus niet zoveel weten over e-commerce is het interessant.

Wat vind je van de Coolblue Masterclass?

Fantastisch, anders was ik hier ook niet beland. Je krijgt een goed beeld van hoe Coolblue in elkaar zit en structuren binnen het bedrijf. Het is een grote kans om écht achter de schermen te kijken. Bij andere masterclasses krijg je niet zo’n uitgebreid kijkje achter de schermen. Juist dat maakt het voor bètastudenten interessant.

Als je nu terugkijkt, voldeed de masterclass aan je verwachtingen?

Meer dan dat zelfs. Ik ging blanco de 3 dagen in, dus zonder verwachtingen. Toevallig zat ik met 2 andere bètastudenten in een groepje. Je bent samen een bepaalde manier van denken gewend, en daar versterk je elkaar in. Dat tilde voor mij de masterclass naar een heel ander niveau, waardoor deze zich ook direct onderscheidde ten opzichte van andere masterclasses. Het werd nog meer een uitdaging.

Bij andere masterclasses krijg je niet zo’n uitgebreid kijkje achter de schermen. Juist dat maakt het voor bètastudenten interessant.

Marnix van de Stolpe – Financieel Analist

Wat heeft je verrast tijdens de 3 dagen?

Coolblue als geheel. Dag 1 is hier een goed voorbeeld van: Pieter komt binnen en geeft iedereen een hand. Die sfeer en persoonlijke benadering zorgen ervoor dat je 3 dagen doorkomt als vriendengroep. Daarnaast leer je elke dag weer wat anders, dus het programma was veel diverser dan ik had verwacht.

Nu werkzaam bij Coolblue, heb je genoeg uitdaging?

Meer dan genoeg. Zeker als je iets doet waar je eigenlijk helemaal niet voor bent opgeleid. Als Financieel Analist werk je vaak met situaties waarin belangrijke informatie ontbreekt. Je duikt op een analytisch niveau data in om de ontbrekende informatie alsnog te verkrijgen. Het is altijd weer de vraag of dat lukt en wat eruit komt.

Heb je een voorsprong opgedaan tijdens de masterclass die je nu kan gebruiken?

Ongetwijfeld, want je leert Coolblue goed kennen en dat bleek achteraf superhandig voor mijn functie. Als Financieel Analist is het onwijs belangrijk om een overkoepelend beeld te hebben van je bedrijf en tijdens de 3 dagen kwam dat goed naar voren. Deelname aan de masterclass is zeker een grote reden dat ik zit waar ik nu zit.

Hoe ziet de toekomst eruit?

Mezelf verder ontwikkelen en hopelijk doorgroeien bij Coolblue. Maar ik ga eerst eens proberen dit verder onder de knie te krijgen. Er zijn mensen die hier 5 jaar voor hebben gestudeerd, maar vervolgens krijg je als natuurkundestudent wel gewoon de kans om dit te gaan doen. Dat vind ik echt heel tof!

 

Wil jij dit jaar ook deelnemen aan de E-commerce Masterclass? Meld je dan voor 14 januari aan.

Recent Nieuws

Verse vis.