×
De eerste maand van: een Productredacteur
  • 22 feb 2018
  • 4 minuten leestijd
Werken bij Coolblue

De eerste maand van: een Productredacteur

Een nieuwe baan, andere collega’s en allemaal eerste indrukken. Hoe is het om als kersverse Coolblue’er te starten?  Daphne is pas begonnen als Productredacteur bij Team Draagbare Audio. Hoogste tijd om eens te vragen hoe zij haar eerste maand heeft ervaren.

Vertel eens, Daphne: sinds wanneer werk je bij Coolblue?

Nog net voor de jaarwisseling, sinds december 2017.

Hoe zag je eerste maand eruit?

Voornamelijk uit lezen, kopjes koffie drinken met nieuwe collega’s en schrijven. Je leert in een korte tijd echt vet veel. Zo heb ik onder andere de training ‘productteksten schrijven’ gevolgd, die in onze eigen Studiefabriek gegeven wordt. Hierdoor kan ik nu goede vlotte, commerciële stukken schrijven.

Zo’n eerste periode kan best overweldigend zijn, was het pittig?

Het werktempo bij Coolblue is goed te doen en je krijgt als kersverse Coolblue’er genoeg de tijd om je draai te vinden. Voorheen had ik niet veel kennis van draagbare audio. Het is wel de bedoeling dat je uiteindelijk dé specialist wordt van jouw productgroep. Gelukkig krijg je alle tijd om je in te kunnen lezen en de stof eigen te maken.

Welk moment was het leukst?

Dat was eigenlijk niet bij Coolblue zelf, maar in de trein richting Rotterdam. Voorheen viel het me niet op als iemand naar muziek luisterde in mijn buurt.  Maar nu zie ik veel sneller iemand in de trein zitten met een hoofdtelefoon op. Ja, dan ben ik wel benieuwd wat voor type het is en of we die verkopen bij Coolblue.

Het werktempo bij Coolblue is goed te doen en je krijgt als kersverse Coolblue’er genoeg de tijd om je draai te vinden.

Daphne Bruinewoud – Productredacteur 

Al bijzondere dingen meegemaakt?

We hebben onlangs de XXL-winkels geopend en elk categorieteam is bezig om zijn productwereld in de winkel naar een hoger niveau te tillen. Zo ook mijn team Draagbare Audio. We zijn nu bezig met het verbeteren van onze productkaarten die naast de producten staan. Dat ik na 2 maanden al deelneem aan zo’n project is een leuke uitdaging.

Nu je bezig bent, is het wat je ervan verwacht had?

Als je gewend bent aan een formele schrijfstijl dan is de jonge, commerciële en hippe manier van schrijven even wennen. Ik heb al schrijfervaring en hierdoor heb ik de Coolblue-stijl snel eigen gemaakt, dus dat is fijn.

Daarnaast kent Productredactie richtlijnen en daarbinnen hoor je jouw content te schrijven. De uitdaging zit hem erin om binnen deze richtlijnen de vaak ingewikkelde productspecificaties zo duidelijk mogelijk voor klant te verwoorden. Ik daag mezelf ook graag uit om zelfs binnen die richtlijnen mijn eigen draai te geven aan de productteksten.

Waarom moeten anderen ook naar Coolblue komen?

Sowieso voor de ervaring en zeker als een startende schrijver. Als Productredacteur bij Coolblue leer je snel, gericht en goed schrijven. Het is een topfunctie om mee te beginnen en toevallig zijn we op zoek naar nieuw talent.

Benieuwd hoe jouw eerste maand eruit zal zien? Of gewoon op zoek naar een gave baan? Kijk snel op Werken bij Coolblue voor de vacatures!

Recent Nieuws

Verse vis.