×
Fitbit Ionic: de allereerste smartwatch van Fitbit
  • 02 sep 2017
  • 3 minuten leestijd
De beste voor jou

Fitbit Ionic: de allereerste smartwatch van Fitbit

Je kent ze vast wel, de activiteitstrackers van Fitbit. Die polsbanden die je de hele tijd vertellen dat je te weinig van je stoel afkomt. Maar Fitbit heeft ook sporthorloges en sinds kort iets geheel nieuws: een smartwatch. Geen grote verrassing, want steeds meer wearables zijn een activiteitstracker, sporthorloge en smartwatch in één. Dat Fitbit met een smartwatch zou komen, was dus eigenlijk onvermijdelijk. En iets waar we erg blij van werden.

Fitbit Ionic: de allereerste smartwatch van Fitbit

Vorig jaar kwamen we er al achter dat Fitbit de smartwatch-markt ging betreden. En dit erg serieus nam. Waarom koop je anders alle belangrijke onderdelen van smartwatch-maker Pebble over? Precies. De uiteindelijke onthulling van de Fitbit Ionic leek daarom niet gelijk baanbrekend. De Ionic ziet er op het eerste gezicht namelijk verdacht veel uit als al z’n activiteitsbroertjes. Maar ondanks het sportieve uiterlijk heeft de Ionic behoorlijk wat toffe, slimme functies. We vertellen je welke.

Squatten met je persoonlijke assistent

Alhoewel de Ionic als smartwatch wordt neergezet, vinden wij ‘m vooral erg handig als persoonlijke assistent tijdens het sporten. De Ionic telt hoeveel crunches je hebt gedaan, laat zien hoe ver je je billen naar achteren moet steken voor een perfecte squat en heeft een gps-sensor. Ook fijn is de hartslagmeter. Deze vertelt je niet alleen tijdens het hardlopen of je hart al op hol slaat, maar ook zittend op de bank. Ben je meer van de watersport? Het horloge is waterdicht tot 50 meter, dus ook tijdens een potje waterpolo bekijk je nog je berichten. Of luister je muziek, want de smartwatch heeft ruimte voor 300 nummers.


4 dagen zonder lader

Niet alleen met het sportieve design verschilt de Ionic met de meeste smartwatches. De batterij gaat ook langer mee: 4 dagen om precies te zijn. We hebben het nog niet in de praktijk getest, maar 4 dagen aan gebruiksduur is behoorlijk lang voor een smartwatch. Bovendien gaat hij als je het gps-signaal inschakelt alsnog 10 uur lang mee. Ongeveer 2,5 marathon dus. Voor als je echt zin hebt om te lopen.


Een Caramel Macchiato to-go

Notificaties, oproepen, Twitter-feeds: je ontvangt ze allemaal op de smartwatch. En er zitten ook apps op de Ionic. Fitbit heeft een open platform waarop app-ontwikkelaars hun eigen apps kunnen zetten. De komende periode zullen er dus meer apps komen, maar voor nu heb je in elk geval AccuWeather, Strava en Starbucks op de smartwatch. De belangrijkste dus.  

Wil jij een smartwatch die je ook gemakkelijk meeneemt tijdens al je sportieve activiteiten? Je vindt de Fitbit Ionic op de website van Coolblue.

Recent Nieuws

Verse vis.