×
Gamescom 2017: dit waren de tofste aankondigingen
  • 24 aug 2017
  • 3 minuten leestijd
De beste voor jou

Gamescom 2017: dit waren de tofste aankondigingen

Gaming wordt ieder jaar groter, belangrijker en met de opkomst van E-sports ook daadwerkelijk serieuzer op de kaart gezet. Dat bleek ook dit jaar bij Gamescom 2017. De grootste gaming-beurs van Europa werd in Keulen namelijk officieel geopend door Bundeskanzlerin Angela Merkel zelf. Bij de E3 hebben we al grote dingen voorbij zien komen, maar ook in Keulen kwamen er dit jaar een aantal klappers voorbij. Ook wij waren op Gamescom aanwezig en vertellen je over de meest interessante nieuwtjes van de beurs.

Age of Empires IV

De aankondiging van Age of Empires IV was toch wel de grootste aankondiging van de beurs. Waarschijnlijk komt dat omdat wij, net als de rest van de wat oudere gamers, al 12 jaar zaten te wachten op een vervolg van deze meesterlijke RTS-serie. Gameplay-beelden zijn er helaas nog niet, maar de game ligt in de capabele handen van Relic Entertainment, bekend van Dawn of War en Company of Heroes. Kortom: 2 van de best ontvangen RTS-games van de afgelopen jaren. Wij zijn ervan overtuigd dat deze game heel vet gaat worden! Wololo!

BioMutant

Door een foutje van een Duits gaming-tijdschrift wisten we stiekem al dat ‘ie eraan zat te komen, maar geheel nieuw op Gamescom is de game Biomutant. In deze open-wereld-game kun je je aanpassen aan je omgeving en tegenstanders door bepaalde eigenschappen van je karakter te laten muteren. Denk aan het aannemen van gifkikkerhuid om tegenstanders met poison-aanvallen te verzwakken. De hoofdpersoon is een rode panda die in het post-apocalyptische landschap moet overleven door middel van wapens, krijgskunsten en zijn speciale mutaties. De cinematische trailer belooft in ieder geval een moddervette actiegame in een kleurrijke wereld.

Jurassic World Evolution

Speelde jij vroeger Roller Coaster Tycoon? Zijn, net als Pieter van Coolblue, dino’s helemaal jouw ding? Dan wil je Jurassic World Evolution in de gaten houden. Deze theme park-simulator laat jou namelijk zelf je eigen Jurassic Park ontwerpen. Voer je dino’s, zorg voor vermaak en ontwerp je eigen dinosauriërs. En, als we wat geleerd hebben van de Jurassic Park-films: laat je T-rex niet ontsnappen! De game wordt ontwikkeld door Frontier Studios, die bekend is van Rollercoaster Tycoon 3 en recentelijk van de goed ontvangen Planet Coaster, dus de game is zeker het wachten waard!

Battlefield 1 presenteert Incursions spelmodus

Battlefield staat bekend om zijn gigantische veldslagen waarbij 64 spelers het met tanks, paarden en alle soorten geschut tegen elkaar opnemen. Erg vermakelijk, maar wel een beetje chaotisch. Voor spelers die dan ook een intieme, tactische spelervaring zoeken, komt binnenkort de aparte Incursions spelmodus beschikbaar. In deze op E-sports gerichte versie van de game nemen 2 teams van 5 spelers het tegen elkaar op in aangepaste versies van bekende maps. Dit maakt het makkelijker om met een squad aan vrienden samen te werken en écht je skills ten opzichte van andere squads tentoon te stellen.

Recent Nieuws

Verse vis.