×
Geen selfie maar een bothie met de Nokia 8
  • 07 sep 2017
  • 3 minuten leestijd
De beste voor jou

Geen selfie maar een bothie met de Nokia 8

In februari stonden we nog in de rij om even vertrouwd Snake op de Nokia 3310 te spelen, maar inmiddels zijn we weer verder gegaan met ons leven. Ook Nokia heeft ondertussen niet stilgezeten, dat blijkt. Het merk presenteerde ons de Nokia 8, hun eerste flagship-smartphone. Wij waren onder de indruk en vertellen je waarom.

Als de naam ‘Nokia’ je niet een gevoel van nostalgie geeft, dan ben je duidelijk in het verkeerde tijdperk geboren. Met de Nokia 8 richt het merk zich helemaal op de toekomst: het social-tijdperk dus. Het toestel heeft een handzaam formaat van 5,3 inch met mooi afgeronde randen en functionaliteiten waar je als social-fanaat blij van wordt.

De bothie: voor met z’n tweeën

Net zoals de meeste merken richt ook Nokia zich met de Nokia 8 op de camera van het toestel. Zo heeft de smartphone een dual-camera van 13 megapixels met sensoren in kleur en monochroom. Zowel de camera aan de voor- als achterkant zijn afkomstig van het merk Zeiss. Niet bepaald de minste in z’n soort. Mocht het merk van de lenzen je niet zo veel doen, dan vermaak je je misschien wel met de ‘bothie’. Nokia heeft namelijk bedacht dat je met het nemen van een selfie niet alles van je omgeving ziet, dus neem je met de bothie een foto aan zowel de voor-  als achterkant van het toestel. Dan zie je tenminste wél het monument wat je op de foto wilde zetten. In plaats van alleen jezelf.

Live in één klik

Als je je bothie-beelden gelijk wil delen met de wereld, dan heeft de Nokia 8 ook de mogelijkheid om met één klik live te gaan op Facebook of YouTube. Handig dus voor iedereen die veel met social media bezig is en zo eenvoudig mogelijk zijn moment wil delen met anderen. Livestreamen onder de douche wordt wel wat lastig, want de Nokia 8 is in tegenstelling tot z’n concurrentie niet waterdicht. Jammer, maar ach: de douche was zo ongeveer de enige plek waar we niet bezig waren met onze smartphone. Misschien maar beter dus.

Wil jij ook onbeperkt bothies maken? Je vindt de Nokia 8 op de website van Coolblue.

 

Recent Nieuws

Verse vis.