×
Gevraagd aan de Productspecialist: zijn er blenders voor soep?
  • 06 jul 2017
  • 3 minuten leestijd
De beste voor jou

Gevraagd aan de Productspecialist: zijn er blenders voor soep?

Soms zit je met een productvraag waar je maar geen goed antwoord op lijkt te vinden. Zo’n vraag waar zelfs Google stil van wordt. Onze Productspecialisten beantwoorden daarom elke maand een veelgestelde vraag over een bepaald producttype. Hoef jij niet meer nachtenlang je hersenen te kraken over het antwoord. Deze keer leggen we aan Productspecialist Thamara de vraag voor of er ook blenders bestaan die soep blenden.

Thamara: “Ja, er bestaan zeker blenders die soep blenden. Je hebt eigenlijk 2 verschillende soorten blenders. De één mixt alleen koude ingrediënten en de ander is de soepblender. Deze noemen wij op onze shop de soepmaker.

Een soepmaker is er in 2 verschillende uitvoeringen. Je hebt de soepmaker die vanaf nul soep maakt. Deze soepmaker heeft een hittebestendige blenderkan en een kookfunctie. Hier stop je dus gewoon al je ingrediënten – zoals groenten, water en een bouillonblokje – in en het apparaat mixt én verwarmt dit tot een geheel. Daarnaast heb je ook soepmakers met een hittebestendige blenderkan – maar zónder kookfunctie – die alleen de warme inhoud van de beker mixen. Je moet van tevoren dus alvast alle ingrediënten van je soep apart verwarmen en de blender mixt dit tot een lekker eindresultaat. Zonder explosiegevaar.

Om het nog ingewikkelder te maken zijn sommige van deze soepmakers ook geschikt om gewoon je fruit- of groentesmoothie mee te blenden. Aan het apparaat zelf zie je vaak niet gelijk of de blender fruit en/of soep mixt. Kijk dus altijd goed bij de specificaties wat er allemaal mogelijk is.“

Ben je op zoek naar een blender om soep mee te mixen? Op onze shop vind je soepmakers die soep vanaf nul maken of hete substanties mixen. Gewone blenders voor je smoothies hebben we natuurlijk ook.

 

Recent Nieuws

Verse vis.