×
Hebben: de Apple iPhone X
  • 13 sep 2017
  • 5 minuten leestijd
De beste voor jou

Hebben: de Apple iPhone X

Tien jaar iPhone is een mijlpaal. En dat vond Apple duidelijk ook. Het merk lanceerde op 12 september niet alleen de nieuwe iPhone 8 en 8 Plus, maar ook de iPhone X. Wij speelden tijdens de lancering fanatiek keynote-bingo en waren ondertussen behoorlijk onder de indruk. Want wow, die iPhone X mag er echt wezen. We zetten de belangrijkste features voor je op een rij.

Eén en al scherm

Na 10 jaar vond Apple het duidelijk tijd voor een make-over bij de iPhone. En gelukkig een hele mooie make-over. Bij de Apple iPhone X heeft het merk er niet voor gekozen om het apparaat zelf groter te maken, maar om meer beeldscherm te creëren. Met een schermdiagonaal van 5,8 inch zijn de zwarte randen aan de boven- en onderkant van de smartphone een stuk smaller geworden. Hierdoor heb je veel meer scherm op de iPhone X om bijvoorbeeld je favoriete Netflix-serie op te bekijken. Of gewoon je Facebook-tijdlijn. Om heel precies te zijn: de iPhone X heeft 80,9% scherm. En dat ziet er mooi uit op het OLED-scherm waar de kleuren optimaal tot z’n recht komen.


Ontgrendelen met je gezicht

Als je de iPhone X voor het eerst in je handen hebt, valt niet alleen het grote scherm op, maar ook het ontbreken van een homeknop. Geen stress, Apple is Apple, dus ze hebben allerlei aanpassingen gemaakt in het scherm waardoor je duim de homeknop niet al te veel mist. Het is wel even wennen, maar vanuit een app ga je nu bijvoorbeeld terug naar het thuisscherm door omhoog te vegen. En ontgrendelen doe je voortaan met je gezicht via Face ID. Zodra je naar je telefoon kijkt, maakt de iPhone snel een 3d-scan, analyseert 30.000 onzichtbare punten en ontgrendelt vervolgens je smartphone. Het werkt zelfs als je opeens een bril draagt, in een donkere ruimte staat of met een kater in bed ligt. Wel zo prettig.

 

Portretten voor aan de muur

Laten we eerlijk zijn: de camera vinden we een van de belangrijkste onderdelen van een smartphone. Bij de iPhone X steekt de dubbele 12 megapixelcamera nog steeds een beetje uit, maar van de verdere lens-eigenschappen worden we erg blij. Zo heeft de camera optische beeldstabilisatie waardoor je altijd een scherpe foto maakt. Zelfs tijdens een avondwandeling maak je nog een foto die niet bestaat uit een grijze vlek waar het hoofd van je vriend of vriendin had moeten zitten. Ook tof is de functie ‘Portrait Lightning’ waarmee je met verschillende belichtingseffecten niet alleen een portret maakt van anderen, maar ook (via de front-camera) van jezelf.

Zijn er nog andere zaken die het (pittige) prijskaartje van de iPhone X waard maken? Jazeker. De iPhone X heeft ook Augmented Reality, is waterdicht, laad je draadloos op en heeft ‘Animoji’s waarmee je jezelf omtovert tot panda, varken en zelfs een drol. Genoeg dus om je een tijdlang mee te vermaken.  


De
iPhone X is momenteel nog niet leverbaar en het zal nog even duren voordat de smartphone goed verkrijgbaar is in Nederland. Wil jij ‘m als eerste in huis hebben? Blijf dan via onze adviespagina op de hoogte van de iPhone X.

Toch liever de iPhone 8 of iPhone 8 Plus? Ook deze vind je op de website van Coolblue.

Recent Nieuws

Verse vis.