×
Het hybride horloge: tussen smart en analoog in
  • 03 sep 2017
  • 5 minuten leestijd
De beste voor jou

Het hybride horloge: tussen smart en analoog in

Een aantal jaren geleden was het prima als je gewoon met zo’n ouderwets Casio-horloge rondliep. Maar toen kwam opeens de smartwatch op de markt. En keek iedereen om je heen niet alleen voor de tijd op z’n horloge, maar ook voor berichten, oproepen, tweets en hartslagmetingen. Vond jij al die techniek een beetje heftig voor om je pols? Dan is het hybride horloge misschien wat voor jou. Deze zit precies tussen een analoog horloge en een smartwatch in.

Bij ‘hybride’ denk je gelijk aan Toyota en weet je: dat is niet eens zo’n gekke vergelijking. Een hybride horloge slurpt namelijk ook weinig energie. Om je een idee te geven: een smartwatch gaat meestal 1 tot 4 dagen mee en moet je vervolgens opladen. Een hybride horloge hoef je niet op te laden en gaat 6 maanden op z’n batterij mee. Daarna vervang je de batterij gewoon weer voor een nieuwe.


Hé, je schoonmoeder belt

Het grootste verschil tussen een hybride horloge en een smartwatch zit echter in het scherm. Een smartwatch heeft een digitaal scherm. Een hybride horloge niet. Maar alsnog vertelt het display veel meer dan alleen de tijd. Zo hebben hybride horloges als die van Diesel en Emporio Armani naast de wijzers ook een extra wijzerplaatje zitten. Hierop bekijk je hoeveel stappen je al hebt gelopen en of je in de richting zit van je dagelijkse stappendoel. Als je je hybride horloge vervolgens via Bluetooth met je smartphone (en een bijbehorende app) verbindt, bekijk je niet alleen je stappen, maar stel je ook in hoe je op de hoogte wordt gehouden van oproepen, berichten etcetera. Trillen doet het horloge sowieso wanneer je een bericht ontvangt, maar je kunt dit nog verder personaliseren door bijvoorbeeld in te stellen dat de wijzers naar 2 uur gaan als je schoonmoeder belt. Weet je tenminste gelijk dat je smartphone in je broekzak mag blijven zitten.

Een even mooi jasje

Hybride horloges zijn misschien nog niet zo lang op de markt als smartwatches, maar dat betekent zeker niet dat ze er minder mooi uitzien. De horloges van bijvoorbeeld Armani Exchange, Misfit en Skagen zien er net zo mooi uit als hun analoge broertje, alleen zijn ze een paar millimeter dikker. Dit komt doordat er meer technologie achter het oppervlak zit. Kortom: je hebt dus eigenlijk meer mogelijkheden in eenzelfde soort jasje als je gewend bent.

Bekijk hier alle hybride horloges.


Slimmer dan slim

Als je toch liever zo’n digitale variant wil hebben, dan zijn er inmiddels meer dan genoeg smartwatches om uit te kiezen. Maar ook de van origine analoge horlogemerken beginnen mee te doen met de ‘smart trend’. Zo heeft Fossil inmiddels al meerdere smartwatches uitgebracht en ook een merk als Michael Kors doet mee. Weet je nou niet wat het beste bij jou past? Kijk dan eens op onze website voor meer advies over hybride horloges en advies over smartwatches.

 

Recent Nieuws

Verse vis.