×
Hier gebruik je je magnetron ook voor
  • 25 apr 2017
  • 3 minuten leestijd
De beste voor jou

Hier gebruik je je magnetron ook voor

Een magnetron is niet zo’n spannend apparaat. Je gebruikt ‘m meestal gewoon voor je kant-en-klare maaltijd of om pizza in op te warmen. Maar wist je dat je magnetron nog veel meer mogelijkheden biedt? Ja, echt. Wij zetten 5 veelbelovende opties voor je op een rij.

1. Zonder huilen een ui snijden

Sta jij ook altijd huilend in de keuken een ui te snijden? Hoeft niet. Verwijder de volgende keer de buitenste schil, prik gaatjes in de ui en leg ‘m 30 seconden in de magnetron. Door de hitte komen alle gassen vrij die je aan het huilen maken. Jij hebt vervolgens dus geen last van ongewenste tranen.

2. Meer sap uit je citroen

Het is soms een behoorlijke rotklus om al het sap uit een citroen te persen. Door de citroen van tevoren 20 seconden in de magnetron te leggen, maak je het jezelf stukken makkelijker. En sta je niet meer gefrustreerd met een vork op je citroen in te hakken.

3. Sponzen schoonmaken

Er valt over te discussiëren: hoe vaak je die schuurspons op het aanrecht moet vervangen. Ziet hij er niet zo fris uit, maar heb je nergens een nieuwe schuurvriend liggen? Maak ‘m dan een beetje nat, besprenkel de spons met zeep en leg ‘m 2 minuten in de magnetron. Alle bacteriën zijn om zeep gebracht. Letterlijk.

4. Postzegels hergebruiken

Ja, een postzegel hergebruiken is een beetje karig. Maar als je er écht geen in huis hebt en over 5 minuten je vergeten verjaardagskaart op de bus moet doen, gebruik dan deze lifehack. Ga op zoek naar een envelop met postzegel, leg ‘m 20 seconden in de magnetron en peuter daarna de postzegel van de envelop af. De postzegel ziet er zo goed als nieuw uit. Soort van.

5. Knapperige chips

Ben je ‘s avonds vergeten om de chipszak dicht te doen en smaakt je chips nu naar karton? Leg je chips dan op een keukenrol in de magnetron en verhit het geheel even. Je chips smaakt daarna weer net zo knapperig als toen je de zak opende.

Wil jij ook je postzegels hergebruiken, maar ontdek je net dat er geen magnetron in je woning staat? Op de shop van Coolblue vind je magnetrons in alle maten.

 

Recent Nieuws

Verse vis.