×
Hier gebruik je je strijkijzer ook voor
  • 14 sep 2017
  • 4 minuten leestijd
De beste voor jou

Hier gebruik je je strijkijzer ook voor

Een strijkijzer is een vrij eenvoudig apparaat. Je zet ‘m aan, laat ’m opwarmen en na een paar minuten is ‘ie klaar voor actie.  Klaar om de meest verschrikkelijke kreukels in elk kledingstuk te overwinnen. Maar wist je dat je strijkijzer nog veel meer mogelijkheden biedt? Wij zetten 5 veelbelovende opties voor je op een rij.

1. Tosti-ijzer

Je kent het gevoel ongetwijfeld. Die kleine hongerklop. De lokroep van een tosti. Je hebt gelukkig wat plakjes kaas en brood van gisteren in huis. Maar helaas, je tosti-ijzer is helemaal kaduuk.  Geen nood, want je trouwe strijkijzer biedt redding. Wikkel je bijna-tosti eerst even in aluminiumfolie en zet het strijkijzer op de laagste stand. Zet ’m daarna ongeveer 3 minuten op elke kant en voila. Tosti. Mét of zonder ananas. Dat laten we in het midden.   

2. Fornuis

Wat doe je als je momenteel zonder fornuis zit? Ten einde raad een koud stuk rabarber knabbelen? Niet als het van je strijkijzer afhangt. Want je strijkijzer gebruik je namelijk ook als kookplaat. Keer hem om, zet hem eerst vooral goed vast, en zet hem vervolgens aan. Zo heb je een warme kookplaat om je omelet of biefstuk in de pan op te bakken. Of je water op te koken.

3. Kaarsongelukjes

Kaarsen zijn allemaal heel leuk, maar soms gebeuren er kleine kaarsvet-ongelukken. Zeker als je net iets te enthousiast een romantisch diner tevoorschijn wilde toveren. En het tapijt net besprenkeld hebt met hete was. De MacGyvers onder ons hebben gelukkig genoeg aan een strijkijzer om dit op te lossen. Leg een laagje keukenpapier over de gestolde was, strijk voorzichtig op de laagste stand over de plek en niemand hoeft van je kaarsongeluk te weten. Net voor je date arriveert.

4. EHBHO (Eerste Hulp bij Hout Ongevallen)

Het was best een leuk idee om je muur even op te fleuren met een mooie ingelijste foto. Natuurlijk valt je hamer bij het ophangen keihard op die spiksplinternieuwe houten vloer. Deuk erin. Om van te huilen. Of toch niet? Met je strijkijzer strijk je ook dit soort plooien glad. Begin met een beetje water (dat vergroot de plasticiteit van hout) over de deuk te gieten, en dek de natte plek vervolgens af met een laag keukenpapier. Stoom vervolgens voorzichtig met het strijkijzer de deuk weg. Zo is die deuk al snel verleden tijd, exact volgens hetzelfde principe als je de was zou strijken. Maar dan met hout.

5. DIY Curling

Wie Game Of Thrones kijkt, weet dat de winter er al een tijdje aankomt. Maar niet getreurd. Ook de winter kom je prima door. Helemaal met het uitoefenen van dit wintersport-spektakel bovenop je dichtgevroren vijver. Verzamel een even aantal gelijkgezinde strijkijzerbezitters, verdeel je in twee teams en glijd je strijkijzer naar de overwinning. Wel eerst je strijkijzers uitzetten natuurlijk.

 

Ook geregeld iets te enthousiast met kaarsen, maar heb je helemaal geen strijkijzer? Op onze shops vind je strijkijzers in alle kleuren en maten.

 

Recent Nieuws

Verse vis.