×
Hier gebruik je je tablet ook voor
  • 26 jul 2017
  • 4 minuten leestijd
De beste voor jou

Hier gebruik je je tablet ook voor

Een tablet gebruik je meestal maar voor een aantal dingen. Facebook, Netflix en – euh – Netflix. Niet heel gevarieerd dus. De kans dat jouw tablet dan ook het grootste gedeelte van de dag ligt te verstoffen in de kast is vrij groot. Maar hé, gelukkig voor jou hebben wij wat nieuwe gebruiksmanieren gevonden voor je tablet. We zetten de opties voor je op een rij.

1. AfstandsbedieningTablet als afstandsbediening

Waarom de afstandsbediening pakken als je ook een tablet hebt? Nee, wacht: dat klinkt onlogisch. Maar het kan wel. Tenminste, als je een smart tv hebt. Met je tablet verander je niet alleen van kanaal, maar start je ook gemakkelijk een YouTube-filmpje op het tv-scherm. En bij de bediening van je tv blijft het niet. Ook je (slimme) lampen en thermostaat zet je aan en uit via je tablet. Handig als je het liefst de hele dag op de bank zit dus.

 

2. Digitale biebPocket

Met apps als Evernote, Pocket of Instapaper bewaar je bijna alles wat je online ziet op je tablet. En lees je bijvoorbeeld op een later moment nog een keer een interessant artikel terug. Of bewaar je al je kookrecepten op één plek. Kortom: hiermee heb je een hele bibliotheek aan informatie op je tablet staan. Specifiek gericht op al jouw wensen. En dat is toch weer eens wat anders dan zo’n standaard papieren krant.

 

3. DrumstelGarageband

Om te drummen, heb je niet meer zo’n gigantisch instrument in je woonkamer nodig. Zet gewoon je tablet aan, installeer Garageband en je bent binnen een paar minuten bezig met het maken van je eigen muziek. Ook piano of gitaar spelen is trouwens mogelijk. Kun je nog geen C van een Gis onderscheiden? Geen probleem. Ook muzieklessen volg je gewoon op je tablet. Scheelt je weer zo’n wekelijks bezoek aan een (te) strenge muzieklerares.

 

4. Tweede computerschermSecond Screen

Op 2 computerschermen werken is best handig. Maar het voelt toch een beetje overdreven om er een extra voor thuisgebruik te kopen. Hoeft ook helemaal niet. Als je een tablet hebt tenminste. Via een app en een snoertje verbind je je IOS- of Android-tablet gemakkelijk met je laptop of computer. En heb je dus toch dat ‘multitask’-gevoel in je woonkamer. Ook al werk je alsnog op één scherm.

 

5. Mediasysteem in je autoAutonavigatie

Oké, je hebt er wat tijd en talent voor nodig, maar het is echt mogelijk: je tablet als mediasysteem in je auto gebruiken. Installeer bijvoorbeeld de app ‘Car dashdroid-Car infotainment’ op je tablet, zoek uit hoe je een kaart offline als navigatiesysteem gebruikt en gooi je apparaat vol met muziek. Het enige wat je daarna nog nodig hebt, is een goede autolader. Zodat je tablet niet na een halve autorit al leeg is.

Ben je al begonnen met het verbouwen van het dashboard in je auto, maar ontdek je net dat je geen tablet hebt? Geen probleem, op de shop van Coolblue vind je tablets van alle merken.

 

Recent Nieuws

Verse vis.