×
Hiermee bespaar je energie (en dus geld)
  • 23 feb 2017
  • 3 minuten leestijd
De beste voor jou

Hiermee bespaar je energie (en dus geld)

Heb je ook een vrij pijnlijke jaarrekening van de energieleverancier gehad? Balen. Maar het komende jaar pak je het een stuk energiezuiniger aan. Wij zetten namelijk de beste bespaartips voor je apparaten thuis op een rij. En nee, dit betekent niet dat je gelijk de verwarming op 14 graden moet zetten en je kleding alleen in een teiltje mag wassen.

De wasmachine

Je hoeft niet álles op 60 graden te wassen. Echt niet. Aan de 40 graden-knop heb je meestal genoeg én je bespaart er energie mee. Zoek je een nieuwe wasmachine? Kijk dan eens naar het energielabel. Klinkt saai, is het ook. Maar met een wasmachine met label A+++ bespaar je behoorlijk wat euro’s per jaar en hij is niet duurder dan zo’n energievretende machine.

De wasdroger

Is je dekbedovertrek na 3 keer drogen nog steeds niet ‘kastdroog’? Dat ligt aan je filter. Verwijder voortaan elke keer voordat je gaat drogen al het stof uit de filter. Scheelt je weer een extra droogbeurt.

De thermostaat

Als je de verwarming een graad lager zet, bespaar je al snel geld. Maar laten we eerlijk zijn: wie heeft daar zin in? Een vriendelijkere optie is om in minder bezochte ruimtes (tijdelijk) de verwarming uit te zetten. In de badkamer bijvoorbeeld. Voor de langetermijndenker is er de slimme thermostaat. Hiermee vergeet je nooit de verwarming uit te zetten, maar de aanschafprijs is wel vrij hoog.

De koelkast

Zet je de resten van je avondmaaltijd altijd gelijk in de koelkast? Niet doen. Door de warme etensresten heeft de koelkast meer energie nodig om koel te blijven. Ontdooien in de koelkast is wel een aanrader. Het duurt wat langer, maar het apparaat heeft gelijk minder energie nodig om te koelen.

De magnetron

De magnetron gebruik je gemiddeld 2 keer per week, maar staat 24/7 op standby-stand. Dat is dus niet nodig. Haal de stekker uit het stopcontact óf zorg ervoor dat de klok op je magnetron in elk geval uitstaat. Andere optie: neem een magnetron zonder klok.

Ook een hoge energierekening dit jaar? Bij Coolblue vind je genoeg elektronische apparaten om te besparen.

 

Recent Nieuws

Verse vis.