×
In 3 stappen is jouw tuin zomerklaar
  • 10 mei 2017
  • 6 minuten leestijd
De beste voor jou

In 3 stappen is jouw tuin zomerklaar

Met een tuin achter je woning zit je goed deze zomer. Of nou ja, zodra je dat oerwoud hebt getemd tot een beschaafd gazon dan. En dat is een rotklus. Eentje die je het liefst blijft uitstellen. Wil je toch bij de eerste zonnestralen al van je tuin genieten? Dan geven we alvast wat tips. Hoef jij ze alleen nog maar op te volgen.

Stap 1: spuiten en trimmen

Na de afgelopen wintermaanden zijn de tegels in je tuin waarschijnlijk meer groen dan wit. En niet op een mooie, artistieke manier. Een goed startpunt voor je zomertuin is dan ook het schoonmaken van je tegels. En dat hoef je niet moeilijker te maken dan het is. Met een hogedrukreiniger met terrasreiniger haal je al het vuil gemakkelijk en snel weg. De roterende arm van de terrasreiniger reinigt al je tegels en met de hogedrukspuit spuit je vervolgens al het vuile water richting je buren. Ook handig: met zo’n hogedrukspuit maak je gelijk die vieze auto schoon. Heb je geen tegels maar een bos gras in je achtertuin liggen? Dan zit er niks anders op dan die grasmaaier tevoorschijn te halen. Of ga voor een robotmaaier. Met dit apparaat in de tuin hoef jij je alleen nog maar bezig te houden met of je wel goed genoeg in de zon ligt.


WINNENWin de Robomow RX12u

Is uitvoerend werk niet je sterkste kant? Schrijf je dan onder deze blogpost in voor de Praatjes Update en laat ons in de reactie weten wat voor tuinklussen er bij jou op de planning staan. Dan maak je gelijk kans op een Tweedekans Robomow RX12u. Deze robotmaaier is alleen gebruikt voor onze videoreview en staat op ons kantoor te wachten om jouw tuin op orde te krijgen.
De winnaar maken we 29 mei bekend.

Lees hier meer over hoe een robotmaaier werkt.

UPDATE
Jullie reacties zijn ontvangen. Natuurlijk zijn we hier zorgvuldig mee omgegaan. Toch zijn we verplicht om te melden dat we ze in de voederbak van een geit gegooid hebben. De reactie die hij niet heeft opgegeten, is van de winnaar: Jacqueline. Gefeliciteerd!


Stap 2: planten en sproeien

Je tuin is eigenlijk niet compleet zonder een paar planten erin. En daar hoef je echt geen groen genie voor te zijn. Een cactus staat ook prima in de tuin. Ga je liever voor tulpen of een hortensia? Dan kom je niet onder een wekelijkse bewateringssessie vandaan. Zorg dat je een enorme gieter in huis hebt, of nog beter: sluit een tuinslang aan. Als je geen groene vezel in je lijf hebt, is een automatisch bewateringsysteem ook een optie. Zo voorkom je dat je jezelf elke keer moet afvragen of de planten al water hebben gehad.


Stap 3: zitten en genieten

‘s Avonds koelt het soms flink af. Vergeet dus zeker niet om een terrasverwarmer of tuinhaard in je tuin neer te zetten. Dan hoef je tenminste niet gelijk na het barbecueën naar binnen te verkassen. Buitenverlichting is ook altijd handig om te hebben. Tenminste, als je nog wil zien tegen wie je praat in de avond.

 

Recent Nieuws

Verse vis.