×
Leren bij Coolblue: Gewoon, veilig
  • 05 jun 2018
  • 4 minuten leestijd
Werken bij Coolblue

Leren bij Coolblue: Gewoon, veilig

Een ongeluk zit in een klein hoekje. In ons grote magazijn van 88.000 m2 in Tilburg letten we daarom extra goed op de veiligheid van onze Coolblue’ers. Hoe? Met een speciale training: ‘Gewoon, veilig.’. En iedereen wordt getraind, of je nu Domeinbaas, Magazijnmedewerker of Recruiter bent. Niels is Specialist Leren & Ontwikkelen en vertelt meer over ‘Gewoon, veilig.’ bij Coolblue.

Vertel eens, sinds wanneer werk je bij Coolblue?

Sinds september vorig jaar. ‘Gewoon, veilig.’ is dus ook gelijk mijn eerste project.

Waarom hebben we deze veiligheidstraining bij Coolblue?

We doen het helemaal niet slecht, maar we willen altijd een beetje beter. Daarom verbeteren we de veiligheidscultuur in ons magazijn in Tilburg. Naast collega’s zijn we ook vrienden, en voor vrienden wil je het beste. Zo zorgen we er samen voor dat iedereen elke dag weer zonder splinters, deuken of breuken naar huis kan.

Hoe ziet de training eruit?

Je start eerst met de ‘Bewust-in-Loods’-sessie om bewustzijn te creëren van de huidige veiligheidssituatie. We bespreken onveilige situaties die we in de praktijk zien, maar ook de impact van een ongeluk op je persoonlijke leven. In de tweede sessie ga je aan de slag met hoe we kunnen verbeteren. Uiteindelijk gaat het allemaal om de praktijk en daarom oefenen we onder andere met rollenspellen. Tijdens die rollenspellen leer je elkaar aanspreken op onveilig gedrag.

Wat is het belangrijkste dat je tijdens deze training leert?

Hoe iedereen een bijdrage kan leveren aan de veiligheid van zichzelf en van anderen.

Wat vind jij het tofst?

Na afloop zetten we met z’n allen een handtekening onder het manifest op de muur bij de ingang. Coolblue’ers lopen daar dagelijks langs en daarmee is het iets geworden waarmee we echt impact maken.

Wat maakt de manier van training geven écht Coolblue?

Vooral de korte actieve sessies. Met andere woorden: niet lullen, maar poetsen. We gebruiken échte voorbeelden uit de praktijk, verwonderen met het handgeschreven kaartje aan de deelnemers en ondertekenen zelfs het manifest.

Word jij elke dag nog een beetje beter?

Inhoudelijk heb ik nooit iets met logistiek en veiligheid gedaan, maar door dit project heb ik er veel van opgestoken.

Heb je nog leuke anekdote?

Voorafgaand aan de training ging ik met een verborgen camera het magazijn in. Terwijl ik allerlei regels overtrad keek ik of iemand mij aansprak. Ja, dat heb ik geweten. Ik kan nu geen stap meer in het magazijn zetten zonder dat iedereen me in de gaten houdt en corrigeert.

En train jezelf nog wat?

Sinds kort ga ik samen met een collega boksen. Heel tof. Met handschoenen en een bitje natuurlijk, want we houden het wel ‘Gewoon, veilig.’!

Volg jij binnenkort ook een training in onze Studiefabriek? Of ben je gewoon op zoek naar toffe baan? Bekijk snel onze vacatures Logistiek!

Recent Nieuws

Verse vis.