×
Leukste kantoor van Nederland: vergaderkamers bij Coolblue
  • 06 mrt 2018
  • 4 minuten leestijd
Werken bij Coolblue

Leukste kantoor van Nederland: vergaderkamers bij Coolblue

Op ons kantoor zijn we best wel een beetje trots. Mooi blauw is tenslotte niet lelijk. Bij Coolblue zijn én blijven we eigenzinnig en dit zijn onze vergaderkamers dus ook. Maar wie bedenken deze kamers? Nou, onze enige échte eigen Coolblue’ers. We zetten de leukste voor je op een rij.

1999. Café de Dijk.

De 3 oprichters van Coolblue, Bart Kuijpers, Paul de Jong en Pieter Zwart, filosofeerden vaak samen in Café de Dijk over hun toekomstplannen. Ook het plan voor Coolblue werd daar bedacht en aan tafel 7 samengevat op de achterkant van een bierviltje. De Dijk is een onmisbare vergaderkamer waar zelfs de échte tafel 7 uit Café de Dijk staat, geschonken door barman Willem op het 10-jarig jubileum van Coolblue.

Kopje. Niet mokken.

Toen we een tijdje geleden (zeg maar gerust een hele tijd geleden) begonnen met het verkopen van keukenapparatuur, kwam het idee van de draaiende kopjes naar boven. Ja, net zoals ze die in Disney ook hebben. En… ons kopje kan ook draaien. Wie wil er nu niet even een rondje uitwapperen voor de start van een vergadering? Op de deur staat: ‘Kopje. Niet mokken.’ Als we toch aan het mokken zijn, dan staat deze kamer garant voor een glimlach. Ook op een maandagochtend.  

Het kantoor van Sinterklaas

Vlak voordat de decemberdrukte bij ons losbarst, zijn we bij Coolblue eerst druk met iets anders bezig. We moeten ervoor zorgen dat het kantoor er spik en span uitziet.

Waarom? Na de overname van Sinterklaas voor 1 miljard pepernoten in 2015, komt de goedheiligman ieder jaar een kijkje nemen. Inmiddels heeft hij zelfs zijn eigen kantoor gekregen. Want we willen natuurlijk alleen het beste voor Sinterklaas.

Doosjeskasteel. Klant is koning.

Niet alleen huisdieren zijn namelijk gek op onze dozen, wij vinden ze ook leuk en maken maar al te graag nog zelf Pakketpret-kunstwerkjes. We wilden dan ook heel graag weer een vergaderkamer waar onze dozen centraal staan. En omdat ons innerlijk kind nog altijd graag riddertje speelt, werd het idee van het Doosjeskasteel al gauw geboren. Inmiddels is ons Coolblue-kasteel een feit en ben je ervoor even heerser van een heus kasteel.

Central Perk

Onze belangrijkste afdeling, de Klantenservice, heeft het allermooiste kantoor in de Millenniumtoren met ook nog eens het allerbeste uitzicht. Onze Coolblue’ers van de Klantenservice kwamen zelf met het idee van Central Perk: dé koffietent voor vrienden. Een vergaderkamer werd het uiteindelijk niet, maar wél een kantine. En we hebben zelfs na een lange zoektocht dé Central Perk-bank gevonden. En zo geschiedde. Central Perk in Rotterdam op grote hoogte werd een feit.

Benieuwd hoe het leukste kantoor van Nederland eruit ziet? Of gewoon op zoek naar een gave baan? Kijk snel op WerkenbijCoolblue voor de vacatures!

Recent Nieuws

Verse vis.