×
Maaaammmmm, is ‘t nog ver? 5 handige tips voor je autovakantie
  • 03 aug 2018
  • 4 minuten leestijd
De beste voor jou

Maaaammmmm, is ‘t nog ver? 5 handige tips voor je autovakantie

Jaaa, vakantie! Eindelijk samen op pad. De afspeellijst voor je roadtrip klinkt perfect, je auto is ingeladen, je koelbox met tussendoortjes zit vol en je hebt die leuke kleurplaat waarmee de kinderen even zoet zijn in je tas zitten. Nu alleen nog die lange autorit met het gezin overleven. Met deze 5 tips wordt dat een eitje!

1. Als je stoel maar goed zit

Niets zo lastig als oncomfortabel in de auto zitten. Vergeet daarom niet op tijd een aangepast autostoeltje of een handige zitverhoger in huis te halen. Zo vindt iedereen makkelijk z’n draai op de achterbank.

2. Je hebt kijken en kijken kijken

Of je nu kiest voor een e-reader, kindertablet of draagbare dvd-speler: geen autovakantie zonder pret op de achterbank. Het voordeel aan een draagbare dvd-speler? Je monteert ‘m makkelijk aan de achterkant van je autostoel. Bovendien kan je zelf goed bepalen waar je kinderen naar kunnen kijken én zelfs kunnen gamen met sommige modellen.

3. Beeld zonder geluid: heerlijk!

Smartphones, games, tablets, VR-brillen… Tegenwoordig zijn er zoveel uitvindingen waar je kinderen zich mee kunnen vermaken tijdens een lange autorit. Vergeet alleen niet een koptelefoon. Zo kunnen zij zonder zorgen voor de honderdduizendste keer naar hun favoriete ontdekkingsreizigster en haar aapje kijken. En hoef jij niet voor dezelfde honderdduizendste keer te horen dat ‘het lukte’.

4. En we zijn er bijna. Nog niet helemaal

Je bent de straat nog niet uit en het begint al: ‘is het nog ver?’. Dé hamvraag van elke autovakantie. En ja, natuurlijk is het nog ver. Gelukkig vliegt de tijd met een VR-bril op. Zo gaan je kinderen helemaal op in hun entertainment en voor je het weet zijn ze poeslief.

5. En daar ben je dan…

Dankzij al deze tips was de autorit zό leuk. Nu moet het ook zo leuk blijven. Maar goed dat je fietsen mee hebt genomen. Het succesrecept voor een geslaagde vakantie.

Heb je nog handige tips voor lange autoritten? Deel ze op onze Facebookpagina.

Recent Nieuws

Verse vis.