×
Microsoft Surface Pro: hebben of niet?
  • 15 jun 2017
  • 4 minuten leestijd
De beste voor jou

Microsoft Surface Pro: hebben of niet?

Bij Microsoft denk je al snel aan alle Word-documenten die je vroeger (oké, nog steeds) op je laptop typte. Maar Microsoft staat inmiddels niet alleen bekend om zijn enorm goede software. Op het gebied van laptop-hardware weet het merk ook te verrassen. De Microsoft Surface Pro is hier een mooi voorbeeld van. Wij vertellen of je de opvolger van de Pro 4 in huis wil hebben.

De allernieuwste apparaten zijn geen laptop óf tablet, maar ‘2-in-1-apparaten’. Zo ook de Microsoft Surface Pro. Of zoals het merk zelf zegt: ‘Een laptop, studio en tablet in één’. Microsoft heeft bij de opvolger van de Pro 4 het getal achter de naam maar weggelaten en gelijk hebben ze. Microsoft is een van de weinige merken die het  hele concept van een 2-in-1-apparaat zo goed voor elkaar heeft en de Surface-serie staat als een huis. Geen nummers meer nodig dus.

Design met een kick

Op het eerste gezicht lijkt de nieuwe Surface Pro niet zo gek veel anders dan de Pro 4. Hij is nog steeds hartstikke dun, draait op Windows 10 en heeft dezelfde beeldverhouding als zijn voorganger. De hoeken zijn alleen wat meer afgerond en hij ligt lekkerder in de hand. Wat alleen maar fijn is. De kickstand van de Pro valt vooral op. Door deze ingebouwde stand zet je het apparaat in een hoek van maximaal 165 graden neer. Handig dus wanneer je op het display wil tekenen.


Alcan-watte?

Alcantara dus. Dit is het materiaal dat je op het toetsenbord van de Microsoft Surface Pro ziet zitten. En het is mooi. Echt heel mooi. De kwaliteit van dit materiaal is bovendien erg hoog. Wat volgens het merk zelf betekent dat Alcantara met de tijd alleen maar mooier wordt. Zoals bij een leren jas, zeg maar. Of dit ook echt zo is, weten we nog niet. Wij vinden het gewoon lekker aanvoelen.

Nooit meer naar bed

Vooral aan de binnenkant heeft de Surface Pro een paar goede upgrades gekregen. Door de krachtige Intel Core-processor is het apparaat 50% krachtiger dan zijn voorganger en gaat hij 50% langer mee. In andere woorden: je hebt nu 13,5 uur de tijd om een goede presentatie op de Pro te maken. Of een tekening, want de Microsoft Surface Pen heeft inmiddels 4096 drukpuntniveaus waarmee je nog nauwkeuriger werkt. Het enige nadeel is dat de pen niet standaard bij de Pro wordt geleverd. Het toetsenbord overigens ook niet.


Meer, meer, meer

Ja, natuurlijk heeft de Microsoft Surface Pro nog andere toffe eigenschappen. Zoals een vingerafdruksensor. Of gezichtsherkenning via Windows Hello. Maar als je enthousiast bent, moet je het eigenlijk gewoon zelf uitproberen. De Microsoft Surface Pro is vanaf nu te koop op onze shop.

 

Recent Nieuws

Verse vis.