×
Ook dit jaar ga je gewoon gourmetten
  • 22 dec 2016
  • 6 minuten leestijd
Winnen

Ook dit jaar ga je gewoon gourmetten

Het klinkt altijd een beetje inspiratieloos: “Ik ga dit jaar gourmetten”. Maar daar hoef je je zeker niet voor te schamen, want ‘funcooking’ (gourmetten, grillen of fonduen) is ook gewoon gezellig. Bovendien hoef je er geen 3 uur voor in de keuken te staan. Het grootste bonuspunt natuurlijk. Wij zetten alle opties van dit jaar voor je op een rij. Handig voor als je wat jaarlijkse afwisseling zoekt.

De grill

Tristar Tafelgrill BP-2984

Je hoort mensen nooit zeggen dat ze gaan grillen tijdens de feestdagen. Maar eigenlijk is een tafelgrill als de Tristar Tafelgrill BP-2984 gewoon een gourmetstel zonder raclettes. Een goede optie dus wanneer je geen zin hebt om oneindig lang te wachten tot je pannenkoek gaar uit de raclette komt. Op de grillplaat leg je stukken vlees, vis of groenten. Of je gebruikt de plaat alsnog om een omelet of pannenkoek op te bakken. Vinden je mede-grillers misschien wel iets minder leuk in verband met de beperkte ruimte.

Het gourmetstel

Domo DO9058G steengrill-raclette

Gourmetten was toch wel hét excuus van je moeder om een dag niet in de keuken te hoeven staan. En gelijk had ze, want alles van de gourmet smaakt toch lekker. Behalve dan die niet te garen kippenpoot. Met de Domo DO9058G steengrill-raclette heb je ruimte om met z’n 8-en te gourmetten. Maar eerlijk is eerlijk: het liefst gourmet je met z’n 4-en, zodat je 2 raclettes voor jezelf hebt. Een groot voordeel van de Domo is dat je geen olie of boter op de plaat hoeft te doen. Hierdoor heb je bijna het gevoel dat je hartstikke gezond bezig bent. Bijna.

De fonduepan

Princess Fondue Stainless Steel Deluxe

Terwijl je de fonduevork vroeger alleen gebruikte om (onsuccesvol) een balletje gehakt uit de fondue te vissen, haal je ‘m nu ook tevoorschijn voor kaas- en chocoladefondue. De
Princess Fondue Stainless Steel Deluxe zet je dus na Kerst gewoon weer op tafel voor een avond met vrienden. Als échte pro ga je natuurlijk tijdens de feestdagen voor een 3-gangen diner bestaande uit kaas- (voorgerecht), vlees- (hoofdgerecht), en chocoladefondue (nagerecht). Maar let op: dit brengt wel knappende-broekknoop-gevaar met zich mee.

De alles-in-1

Solis Combi Grill 3-in-1

Last van chronische keuzestress? Dan wil je de Solis Combi Grill 3-in-1 in huis hebben. Dit gourmetstel gebruik je namelijk om te racletten, tafelgrillen én fonduen. Niet alleen handig dus wanneer je zelf niet weet wat je dit jaar wil doen, maar ook fijn als opa dwarsligt in de gourmet-plannen. Het apparaat heeft 2 aparte verwarmingssystemen, zodat je de fondue en de raclette-grillplaat apart van elkaar verwarmt. Tussendoor even uitbuiken is mogelijk, want de Combi Grill heeft een aparte koudzone voor de pannetjes.

WINNEN

Nog geen inspiratie voor je kerstdiner? Laat ons weten waar jij de Solis Combi Grill 3-in-1 voor zou gebruiken en schrijf je in voor de Praatjes Update. Maak je gelijk kans op 1 van de 2 gourmetstellen die we weggeven.

UPDATE
De winnaars van de gourmetstellen zijn inmiddels bekend.

Recent Nieuws

Verse vis.