×
Overal het juiste geluid met de Sony WH-1000XM2
  • 01 sep 2017
  • 5 minuten leestijd
De beste voor jou

Overal het juiste geluid met de Sony WH-1000XM2

Ben jij ook zo’n muziekfanaat die óveral z’n hoofdtelefoon op heeft? Dan wil je natuurlijk wel goed geluid hebben. Dat zich het liefst ook nog eens aanpast naar je omgevingssituatie. Op de IFA zagen we de Sony WH-1000XM2. Deze hoofdtelefoon heeft een behoorlijk indrukwekkende noise-cancelling die z’n geluid automatisch aanpast wanneer je je in de trein, op straat of op werk bevindt. We leggen het je uit.

Noise-cancellation 2.0

Noise-cancellation is je waarschijnlijk niet onbekend. Zet een hoofdtelefoon op met deze eigenschap en je hebt geen flauw benul dat de collega naast je z’n weekend met je bespreekt. Totdat ‘ie wild met z’n armen zwaait dan. De noise-cancellation van de Sony WH-1000XM2 gaat een stuk verder dan alleen het actief dempen van geluid. Naast de bekende noise cancellation heeft dit apparaat namelijk ambient sound en dat zorgt ervoor dat je je omgevingsgeluiden juist blijft horen. Handig in het verkeer dus. Bovendien herkent de hoofdtelefoon via de bijbehorende app welke activiteit je op dat moment uitvoert en past hier het luisterprofiel op aan. Als je bijvoorbeeld het treinstation inloopt, schakelt Sony automatisch over naar ambient sound, zodat je het omroepen van een vertraagde trein hoort. In de coupé van je trein gaat de noise cancellation automatisch weer aan, zodat je niets meekrijgt van het telefoongesprek van je buurvrouw. Kortom: je hebt het juiste geluid op de plek waar je bent.

Niet drukken maar swipen

Het strakke uiterlijk van deze hoofdtelefoon viel gelijk op toen we ‘m op de IFA zagen staan. Dit wordt nog eens extra versterkt  doordat er maar 2 knoppen op de oorschelp zitten. Je muziek bedien je gewoonweg door te vegen en te tikken op de rechteroorschelp. Een beetje sci-fi dus. Ook handig: als er iemand opeens bij je bureau staat, houd je je hand over de oorschelp heen. Dan wordt het geluid gelijk gedimd, zodat je hoort wat iemand zegt. De hoofdtelefoon is daarnaast niet alleen bedraad, maar ook via Bluetooth te gebruiken. Fijn voor onderweg dus. Staat je een lange vertraging van de trein te wachten? Dan laad je de koptelefoon in 10 minuten op voor 70 minuten vertragingsplezier.

Draag je liever oordoppen dan een koptelefoon? Sony heeft in dezelfde lijn ook de bedrade WI-1000X en draadloze WF-1000X oordoppen gelanceerd. Deze hebben allebei dezelfde noise-cancellation, alleen loop je dan dus met minder grote oorkleppen op je hoofd rond.

 

WINNEN

Als een van de eersten met de WH-1000XM2 of WF-1000X rondlopen? We geven beide producten 1 keer weg. Vertel ons welk nummer je de afgelopen dagen op repeat hebt staan en of je dit nummer op de WH-1000XM2 of WF-1000X wil luisteren. Maak je gelijk kans om binnenkort een van deze Sony-producten op je hoofd te hebben.

UPDATE

Jullie reacties zijn ontvangen. Natuurlijk zijn we hier zorgvuldig mee omgegaan. Toch zijn we verplicht om te melden dat we ze in de voederbak van een geit gegooid hebben. De reacties die hij niet opgegeten heeft, zijn van de winnaars: Jan Kanters voor de Sony WF-1000X en Colin voor de WH-1000XM2. Gefeliciteerd!

Recent Nieuws

Verse vis.