×
Saeco Xelsis: Baristakoffie in je eigen keuken
  • 06 okt 2017
  • 3 minuten leestijd
De beste voor jou

Saeco Xelsis: Baristakoffie in je eigen keuken

Is jouw dag niet compleet zonder 3 ristrettos, een dubbele americano en die afsluitende latte machiatto? Dan zoek je natuurlijk iets met meer cafeïne-opties dan een bak oploskoffie. Wij probeerden daarom de Saeco Xelsis eens uit en we waren behoorlijk onder de indruk. Smaak, sterkte, hoeveelheid melkschuim: je past het allemaal gemakkelijk aan bij dit apparaat. Alsof je langsgaat bij dat ene specialistische koffietentje. Maar dan gewoon in je eigen keuken.

‘Hij had beter gekund’. Die gedachte heb je vast vaker gehad terwijl je je eerste slok koffie nam. Want meestal is zo’n kop koffie uit een standaard apparaat toch nét niet wat je ervan hoopte. Hij is te slap, te heet of je baalt dat er geen flinke laag melkschuim op zit. Daarom beland je meestal alsnog bij het koffiezaakje bij je om de hoek. Maar met een espressomachine als de Saeco Xelsis heb je wél de volledige controle over je kop koffie. Zonder dat je hier een volleerd barista voor hoeft te zijn. Je past op het apparaat eenvoudig de aromasterkte, maalstand en hoeveelheid melkschuim van 15 verschillende koffiespecialiteiten aan en hebt ook de optie om een iets minder hete cafeïneshot te zetten. Handig dus als je binnen 3 minuten in de auto wil zitten.

Je koffievoorkeuren hoef je gelukkig niet te onthouden. Je bewaart je favoriete latte macchiato, medium sterk, met 40 milliliter koffie en 120 milliliter melk gewoon in je eigen profiel. De Saeco Xelsis SM7580/00 heeft bovendien 6 gebruikersprofielen (de Saeco Xelsis SM7685/00 heeft er 8). Je zit elkaar in de keuken dus niet in de weg met je “bijzondere” koffiewensen.

De Saeco Xelsis is niet de goedkoopste espressomachine. Maar ja, voor een echt goede koffie betaal je extra. Net zoals in dat ene koffietentje. In tegenstelling tot deze koffiezaak ben je alleen niet een uur bezig met het schoonmaken van het apparaat. Sterker nog: makkelijker hadden ze het niet kunnen maken. Door 3 keer te klikken begint de automatische reiniging, de HygieSteam-functie stoomt in één klik het volledige melksysteem schoon. En dankzij Aquaclean zet je 5.000 koppen koffie zonder dat je zelfs maar aan het woord ‘ontkalken’ hoeft te denken. Een kind kan de was doen dus. Of de koffie in dit geval.

Wil je meer weten over deze espressomachine? In onderstaande video vertelt Dylan je er alles over. Of ga gewoon naar de productpagina van de Saeco Xelsis voor meer informatie.

Recent Nieuws

Verse vis.