×
Hoe combineer ik studeren met een baan bij Coolblue?
  • 25 aug 2017
  • 9 minuten leestijd
Werken bij Coolblue

Hoe combineer ik studeren met een baan bij Coolblue?

Stress, tentamens en eigenlijk keihard willen soggen. En o ja, er moet ook nog gewerkt worden. Tegelijkertijd studeren en werken is ook een uitdaging. Toch hebben we bij Coolblue veel studenten. Zij werken parttime naast hun studie en krijgen tijdens hun opleiding al de kans om door te groeien.

Joost (Videoproducer), Corinne (Happy Expats Specialist) en George (Product Support Specialist) zijn ooit als student bij Coolblue begonnen. Hoe deze 3 Coolblue’ers hun studie met werken bij Coolblue hebben gecombineerd – én verder zijn gegroeid – lees je hier.

Vertel eens: hoe ben je bij Coolblue begonnen?

Joost: In 2011 stapte ik de winkel binnen, die toen nog op de Oude Dijk zat, om te solliciteren voor de functie van Winkelmedewerker.

Corinne: In februari 2013 begon ik als Gastvrouw bij de receptie. We zaten toen nog maar net in het nieuwe hoofdkantoor van Coolblue op het Weena.

George: Mijn avontuur bij Coolblue begon in januari 2014 op de afdeling Abonnementenservice.

Het voordeel van werken in de winkel is dat je in het weekend en tijdens koopavonden kan werken.

Joost Baljon –  Medior Videoproducer 

Waarom ben je destijds bij Coolblue gaan werken?

Joost: Tijdens mijn zoektocht naar een laptophoes kwam ik in de winkel van Coolblue terecht. Een paar jaar later, toen ik blut was na een tijdje commissie te hebben gedaan bij mijn studentenvereniging, zocht ik naar een bijbaan. De winkel van Coolblue schoot mij te binnen en ik ben direct gaan kijken voor een functie als Winkelmedewerker.

Corinne: In het laatste jaar van mijn studie verhuisde ik naar Rotterdam. Banen binnen mijn afstudeerrichting lagen niet voor het oprapen, dus hield ik mijn opties open. Toevallig werkte mijn vriendin als Gastvrouw bij Coolblue en groeide zij door naar een functie binnen de afdeling HR. Haar functie kwam dus vrij en zij heeft mij toen binnengeloodst.

George: Een aantal van mijn vrienden werkten al bij Coolblue en zij waren altijd enthousiast. Destijds had ik een bijbaan in de telecom, maar er stond een vacature open bij Coolblue voor de abonnementendienst. Het leek me tof en het was prima te combineren met mijn studie.

Hoelang werk je al bij Coolblue?

Joost: Ik werk al 6,5 jaar bij Coolblue.

Corinne: In totaal werk ik nu 4,5 jaar bij Coolblue.

George: Sinds begin 2014, dus al ruim 3,5 jaar.

Welke studie heb je gedaan?

Joost: In eerste instantie Economie, maar ik ben daarna overgestapt naar Commerciële Economie.

Corinne: Ik studeerde Human Resources in Tilburg.

George: Op dit moment studeer ik nog. Mijn bachelor Fiscaal Recht en Rechtsgeleerdheid heb ik al op zak, maar hopelijk binnenkort ook mijn Master Strafrecht.

We zitten hier gelukkig nooit stil, dus ik ga binnenkort alweer een nieuwe functie vervullen.

Corinne de Kanter – Happy Expats specialist

Hoe heb je het werken bij Coolblue gecombineerd met je opleiding?

Joost: Veel mensen zeiden dat ik met 16 uur te veel werkte naast mijn studie. Maar ik vond het gewoon leuk, dus heb ik uiteindelijk 5 jaar lang mijn opleiding met het werken bij Coolblue gecombineerd. Het voordeel van werken in de winkel is dat je in het weekend en tijdens koopavonden kan werken. Soms werkte ik zelfs nog een dag door de week, als ik tijd had. Het was gelukkig allemaal flexibel in te plannen.

Corinne: Als Gastvrouw werkte ik altijd de ene week 2 dagen en de andere week 3 dagen. Doordat je in het laatste studiejaar vaak minder contacturen hebt, was het combineren van mijn studie en een parttime baan bij Coolblue prima te realiseren.

George: Werk en studie combineren ging eigenlijk altijd wel goed. In totaal werkte ik 24 uur bij Coolblue. Dat klinkt best pittig, maar op de Klantenservice kun je je uren verdelen over 7 dagen per week. Daarnaast zijn we van 8 uur ‘s ochtends tot 12 uur ‘s nachts open, dat is een groot voordeel. Je kunt hierdoor flexibel met je beschikbaarheid omgaan.

En hoe gaat het nu met je?

Joost: Goed, ik ben producer bij Team Video. In Jip-en-Janneke taal betekent dit dat ik film en edit. Coolblue is een leuk merk en om dit over te brengen in videovorm is een tof proces.

Corinne: Z’n gangetje. Op dit moment ben ik Happy Expats Specialist: een contactpersoon voor al onze nieuwe internationals, die richting Nederland verhuizen. Het is belangrijk dat zo’n grote stap (soms zelfs met een gezin) soepel verloopt en dat ze van alle gemakken voorzien zijn. De internationals kunnen bij mij terecht voor alle uitdagingen die ze in Nederland tegenkomen. Het is een positieve functie. Je maakt het leven van je toekomstige collega makkelijker, dat geeft veel voldoening.

George: Prima, want sinds april 2017 ben ik Product Support Specialist. Doordat ik alleen mijn scriptie nog hoef af te ronden, kon ik deze stap maken. Het is uiteindelijk wel een fulltime baan. Gelukkig bevalt het ontzettend goed en houd ik me nu onder andere bezig met het verbeteren van onze NPS. Het is interessant om de klanttevredenheid van Coolblue in kaart te brengen, te monitoren en te verbeteren.

Wat heb je allemaal gedaan bij Coolblue?

Joost: Destijds ben ik begonnen als Winkelmedewerker en met de verhuizing van de winkel naar Oostplein kreeg ik meer verantwoordelijkheid. Ik werd Teamleider en uiteindelijk Floormanager. Door Dylan (Videopresentator) kwam ik te weten dat Team Video op zoek was naar een producer en zo zit ik nu al 1,5 jaar hier.

Corinne: Mijn Coolblue-carrière begon als Gastvrouw en daarna ben ik doorgegroeid tot Happy Expats Specialist. We zitten hier gelukkig nooit stil, dus ik ga binnenkort alweer een nieuwe functie vervullen. Ik ga me focussen op Coolblue HR-brede projecten. Superleuk, want ik vind het tof om mezelf uit te blijven dagen. Voor mijn huidige functie staat er nu dus een vacature open.

George: De eerste 3 jaar was ik Klantenservicemedewerker voor onze abonnementendienst. In het voorjaar zijn we gestopt met onze abonnementenservice. Om te kijken wat een goede stap was, ben ik in gesprek gegaan met onze afdeling Recruitment. Uiteindelijk bleek Product Support Specialist dé uitdaging te zijn en werk ik alweer 4 maanden in mijn nieuwe team.

Om te kijken wat een goede stap was, ben ik in gesprek gegaan met onze afdeling Recruitment.

George Khedoe – Product Support Specialist

Wat vind je zo leuk aan werken bij Coolblue?

Joost: Je krijgt veel ruimte om je eigen dingen te kunnen doen. Hierdoor kun je een eigen draai geven aan je werk, zolang het natuurlijk binnen de stijl van Coolblue past. Een drukke dag bij Coolblue is dan nog steeds een drukke dag, maar wel met leuke dingen. Daar word ik blij van.

Corinne: Oh, dat is echt een cliché-antwoord. Werken bij Coolblue is leuk door mijn collega’s en de positieve sfeer. Ik besef me wel dat dit mijn eerst werkgever is en ik niet veel vergelijkingsmateriaal heb, maar saaie kantoordagen bestaan hier niet. Om maar niet te beginnen over de borrels, het surfkamp of de skireis. Mijn collega’s zijn mijn vrienden geworden, dat is toch tof?

George: De vrijheid om te doen wat je wil, vind ik echt fijn. Dit blijft natuurlijk wel binnen bepaalde kaders. Het maakt niet uit of je nieuw bent, want er wordt gewoon naar je geluisterd en je krijgt de kans om inzichten te delen. In mijn geval deel ik inzichten die tot een betere klanttevredenheid leiden. Daarnaast is het leuk om een schakel te zijn tussen de Klantenservice en mijn huidige team. Ik ben een verbindende factor tussen deze afdelingen, dat geeft een goed gevoel.

Zoek je nog een bijbaan? Check snel Werken bij Coolblue. We zijn altijd op zoek naar nieuwe Coolblue’ers en wie weet ben jij onze volgende doorgroeier.

Recent Nieuws

Verse vis.