×
Vinden we cool: Google Wifi
  • 14 nov 2017
  • 4 minuten leestijd
De beste voor jou

Vinden we cool: Google Wifi

Heb je je lekker op de bank genesteld voor het nieuwe seizoen van Stranger Things, zit je net in die ene hoek van het huis waar je wifi-signaal nét niet bij kan. Om helemaal ondersteboven van te worden. Dat oude gerenoveerde huis en die betonnen muren steken wederom een stokje tussen je bingeplannen. Gelukkig kan je met een multiroom wifi-oplossing dit probleem snel uit de wereld helpen. Google Wifi is de laatste telg in deze familie. En wat voor één. We leggen het je uit.

Wat is multiroom wifi ook alweer?

Multiroom wifi, de naam zegt het eigenlijk zelf. Deze wifi-technologie zorgt ervoor dat je wifi-signaal overal in je huis even sterk is, zodat je nergens meer last hebt van haperingen in het netwerk. Ongeacht oude muren. Content streamen, delen en downloaden zonder dat je je zorgen hoeft te maken. Handig, niet? Een multiroom wifi-netwerk bestaat uit een basisstation en losse “satelliet”-toestellen, die je dan verspreid op strategisch gekozen locaties, voor een constante dekking.

Zonder wifileverkeer

Op de achtergrond zit Google Wifi namelijk niet stil. Met de ingebouwde Network Check test het systeem continu de beste en snelste manier waarop het jou van internet voorziet. Wanneer er een wifi-kanaal druk bevolkt is, stelt hij zichzelf automatisch bij naar een ander (minder druk) kanaal. Zo ben je altijd zeker dat je niet tijdens de spannendste cliffhangers ineens je router dient te resetten. En wanneer je van kamer naar kamer zou bewegen, krijg je steeds internet vanuit het meest geschikte punt toegestuurd, zelfs al sta je nog binnen bereik van de andere punten. Vergelijk het met de manier waarop je mobiel connectie legt met het mobiel telefonienetwerk. Maar dan voor je internet in huis.

Simpel te installeren

Een goed werkend en stabiel netwerk instellen is altijd een beetje afzien. Zit je te knoeien om de perfect dekking in te stellen en is het na 2 uur gezweet en gevloek nog steeds niet optimaal. Maar met Google Wifi word je aan de hand van de Google Wifi-app stapsgewijs door het installatieproces geloodst. Weg complexiteit. Met een triple pack ben je zó vertrokken. En als je achteraf nog een single pack wenst bij te kopen, blijft het even simpel om die mee in te schakelen. Zo makkelijk dus dat zelfs je kat in staat zou zijn het te installeren. Als die daar zin in heeft tenminste.

App to date

Want inderdaad, Google Wifi werkt volledig via een app. Die helpt niet alleen bij de installatie, maar fungeert als een echt controlecentrum voor je netwerk. Zo zie je te allen tijde welke apparaten met welke punten verbonden zijn. Meer nog, je bepaalt zelfs welke apparaten mogen genieten van een werkende connectie en welke niet. En welke apparaten voorrang krijgen op andere. Handig voor wanneer je kroost er net iets te nachtelijke Netflix-sessies op na houdt.

Ook benieuwd geworden naar Google Wifi en de voordelen van multiroom wifi? Ontdek het op onze shop!

Recent Nieuws

Verse vis.