×
Vinden we cool: Sphero Lightning McQueen
  • 02 aug 2017
  • 3 minuten leestijd
De beste voor jou

Vinden we cool: Sphero Lightning McQueen

Vroeger was zo’n autootje dat je met je handen heen en weer bewoog heel tof. Vroeger. Want zo’n 10 jaar laten zijn er opeens apparaten die je via je smartphone aan de praat krijgt. Letterlijk. Onze nieuwste obsessie is de Sphero Lightning McQueen. Deze Cars-auto is niet alleen een mooi plaatje om naar te kijken, hij heeft ook een paar hele toffe eigenschappen. Wij vertellen welke.

Op zich staan we niet zo snel versteld van een product, maar bij de Sphero Lightning McQueen viel onze mond toch echt even open. Natuurlijk is het uiterlijk van deze auto hetzelfde als z’n Cars-variant. Dat mag je op zich ook wel verwachten voor de prijs die je betaalt. Maar de auto beweegt, rijdt en praat ook precies zoals in de film. Euh ja, je hoort ons goed. De auto praat. En hij heeft genoeg gespreksstof om zelfs commentaar te leveren als je ‘m oppakt.

Details maken de auto
Ook tof is het LCD-scherm met de bewegende ogen van McQueen. Die zelfs tijdens het rijden de juiste kant op kijken. O, en niet te vergeten: de bewegende mond. Want ook deze blijft niet stilstaan. Als je jezelf even een uur met McQueen opsluit, valt je pas echt op dat aan elk detail is gedacht door Sphero. Er zit zelfs een tankdop op de auto waarin je de oplader van het apparaat stopt. En dat is toch best geniaal bedacht.

Driften en tanken
Over de besturing van de auto hebben we het nog niet eens gehad. Dit doe je via je smartphone. Houd deze vlak bij het apparaat en McQueen wordt wakker en begint gelijk met z’n banden te bewegen. Aan het begin is het sturen via je smartphone even wennen. Helemaal bij het achteruitrijden. Mocht je tussen het driften door dus even een pauze willen, dan vind je ook mini-games in de app. En deze zijn best vermakelijk om te spelen. In de tussentijd laad je McQueen op via z’n tankdop, want erg energiezuinig rijdt deze auto niet. Na 40 minuten racen moet je toch even wachten voordat je weer verder rijdt. Ondertussen kijk je gewoon nog een keer naar de Cars-film. Met McQueen erbij natuurlijk. Hij heeft namelijk best wel wat te vertellen over de film.

Ook een obsessie voor snelle wagens? Je vindt de Sphero Lightning McQueen op de shop van Coolblue.

Recent Nieuws

Verse vis.