×
Vrijblijvers: Steven Schuurman van Elastic
  • 10 jun 2018
  • 3 minuten leestijd
Werken bij Coolblue

Vrijblijvers: Steven Schuurman van Elastic

Een paar keer per jaar organiseert Coolblue ‘Vrijblijvers’. Voor dit evenement nodigen we bekende en minder bekende sprekers uit om hun kennis en inspiratie met Coolblue’ers te delen. Steven Schuurman vertelde over zijn bedrijf Elastic, hoe hij omgaat met de enorme groei van dit bedrijf en zijn avonturen in Silicon Valley.

Steven Schuurman is mede-oprichter en CEO van Elastic. Een van de meest populaire software-ontwikkelaars voor bedrijven in de wereld. Elastic zorgt ervoor dat hun klanten, veelal grote bedrijven, al hun data makkelijk terug kunnen vinden én analyseren. Het is opgericht in 2012, heeft nu meer dan 300 werknemers verspreid over 31 landen en hun software wordt gebruikt door bedrijven als Netflix, Uber, Soundcloud én Coolblue.

Groei

Net als Coolblue, is ook Elastic een bedrijf dat ontzettend groeit. Steven gaf tips en liet weten hoe Elastic daar mee omgaat. Zo voert hij samen met z’n partner altijd een sollicitatiegesprek met sollicitanten. Een flinke tijdsinvestering, maar dit zorgt er wel voor dat iedere werknemer zich welkom voelt en de juiste mensen aan boord stappen.
Nadat Steven in Silicon Valley investeerders had gevonden is het bedrijf snel gegroeid. Het klinkt misschien gek, maar na deze investeringen probeerde hij juist niet om zo snel mogelijk winst te maken. Door de software zo goed mogelijk te blijven ontwikkelen, zorgt hij er op de lange termijn voor dat er betere resultaten worden behaald. Benieuwd wat de Coolblue’ers hebben opgestoken van het verhaal van Steven? Dat lees je hieronder:

Blijf bij je plan. De manier hoe dit bedrijf groot is geworden is niet traditioneel, maar laat daardoor juist zien hoe belangrijk het is om bij je plan te blijven.

Paul James – Software Developer

 

Overschat e-mail niet. Ga een gesprek aan.

Jim Stroomberg – IT Development

 

Hoe groot je ook wordt, houd het klein.

Joost Baljon – Video Producer

Wil jij ook bij Vrijblijvers aanwezig zijn? Kijk dan eens op Werken bij Coolblue. We zijn altijd op zoek naar nieuwe Coolblue’ers, dus wie weet zit jij tijdens de volgende Vrijblijvers ook in het publiek.

Recent Nieuws

Verse vis.