×
3 redenen om over te stappen op digitale radio
  • 03 okt 2017
  • 3 minuten leestijd
De beste voor jou

3 redenen om over te stappen op digitale radio

Het is de week van de digitale radio. En dat zegt je misschien hélemaal niks. Snappen we, want radio is radio. Tenminste, dat dachten wij dan. Maar binnen een paar jaar gaan we volledig overstappen van FM naar DAB+ (in andere woorden: digitale radio). En dat lijkt misschien net zo ongewild als de overstap van het treinkaartje naar de OV-chip, maar er zitten best wel wat voordelen aan digitale radio. Wij vertellen je welke.

1. Je hebt meer zenders

Verdrietig over het verlies van FM? Hoeft niet. Je krijgt er namelijk heel veel voor terug op je een DAB+ radio als de Philips AE8000. Letterlijk. Want op de FM-ether is er eigenlijk maar weinig ruimte voor verschillende zenders. DAB+ heeft deze ruimte wel. Hierdoor vind je ook gewoon Omroep Zeeland terug in het aanbod. Of Hardcore Radio.

2. Je hoeft niet naar een frequentie te zoeken

Frequenties op de FM-ether zoeken, is soms een drama. Helemaal wanneer je nét niet de juiste frequentie lijkt te vinden. Via een DAB+ radio, bijvoorbeeld de Sony XDR-S61D, zoek je niet meer op frequentie, maar gewoon op radionaam. Scheelt je toch weer wat radiofrustraties.

3. Je luistert ongestoord naar je lievelingsliedje

Ben je net naar dat briljante nummer van je Volendamse vrienden aan het luisteren, komt er opeens hard geruis uit je radio. Balen, want dat doet je radio élke keer wanneer ze voorbij komen. Misschien ligt het aan het nummer, misschien ook niet. Wanneer je overstapt naar een digitale radio, krijg je in ieder geval ook digitale geluidskwaliteit. Dit betekent dat je een volgende keer zonder storingen naar je lievelingsnummer luistert. Nou ja, zolang niemand meezingt dan.

Wil je meer weten over digitale radio? Bekijk dan onze adviespagina over DAB+. Digitale radio luisteren is gewoon gratis, maar je hebt er wel een DAB+ radio voor nodig. Deze vind je gelukkig gewoon op onze shop. En mocht je toch een beetje heimwee krijgen: een radio als de Imperial Dabman i200 ziet er in elk geval retro uit.

Recent Nieuws

Verse vis.