×
Wat een PHP Developer op verjaardagen vertelt dat ‘ie doet
  • 31 okt 2016
  • 6 minuten leestijd
Werken bij Coolblue

Wat een PHP Developer op verjaardagen vertelt dat ‘ie doet

Verjaardagen. Hét moment voor ongemakkelijke gesprekken met je mede-gefeliciteerd-met-Els-gasten. En dan volgt al snel de vraag: “Dus, wat doe je eigenlijk?” Onze PHP Developer heeft hier altijd een ijzersterk antwoord op. En wat eerst nog abracadabra leek, is opeens een hele toffe functie. Tenminste, dat vinden wij dan.

We vroegen PHP Developer Sander daarom antwoord te geven op de vragen die wij op een verjaardagsfeest aan hem zouden stellen. Weet jij ook gelijk of hij een toffe baan heeft. En of hij worst lust.

Wat vertel je op verjaardagen dat je doet?

PHP Developer zijn bij Coolblue.

En in jip-en-janneke-taal?

Ik laat webpagina’s iets doen wat ze eerder nog niet konden of maak iets wat nog niet bestond. Op dit moment werken we aan onze eigen app. Ik schrijf daar code voor, zodat de app doet wat we bedacht hebben. Daarvoor heb ik mij bezig gehouden met de zoekfunctie op de site. We wilden verschillende filters creëren, zodat je bijvoorbeeld je laptop kan selecteren op kleur. Dat kon eerst niet. Dus schreef ik code, waardoor de website aan de gebruiker kan laten zien welke laptop-kleuren we allemaal hebben. Kun jij makkelijk een notebook uitzoeken die perfect past bij je handtas.

Oké. Maar hoe werkt dat dan met die code?

Ik schrijf de code die nodig is om nieuwe functionaliteiten toe te voegen aan onze shops. Zoals dus de mogelijkheid om te kunnen filteren op kleur. Vervolgens gaan de Front-end Developers uit mijn team met die code aan de slag om het om te zetten in het design. Zo krijgt de klant een mooie filter op zijn beeldscherm in plaats van de code die ik heb geschreven.

Wat doe je als eerst nadat je je collega’s hebt wakker gezongen?

Ik loop eerst mijn mailbox door en dan begin ik aan m’n dagelijkse checks. Kijken of alle servers nog lopen en nagaan of de app het nog doet. Om half 10 hebben we met het team altijd een stand-up en de rest van de ochtend ben ik meestal druk met programmeren.

Niet eerst koffie?

Ik kom altijd lekker vroeg, dus voordat de rest van mijn team op kantoor is, zit ik al aan mijn derde bak.

Waar word je echt blij van?

Wanneer we als team iets opleveren. Mijn code is niet direct zichtbaar, dus zodra m’n collega’s dit hebben overgenomen en zichtbaar hebben gemaakt op de site ben ik hartstikke blij. Dan zijn we als team weer een stukje dichter bij het einddoel, zoals bijvoorbeeld een werkende app. En dan kan ik thuis laten zien waar ik aan heb gewerkt.

En hoe ziet je team eruit?

Geweldig! Allemaal hele knappe mensen. Maar dat bedoel je vast niet. In mijn team zit nog een andere PHP Developer. Daarnaast zijn er 2 iOS-Developers, die mijn code omzetten in zichtbare functionaliteiten in de app. Er is iemand die nagaat of het gebruiksgemak wel goed is, een zogeheten UX Designer. Dan is er nog de Product Owner die de doelen opstelt en de prioriteiten bepaalt. En een Team Lead, die ervoor zorgt dat we allemaal aan de slag kunnen met ons eigen gedeelte van het project.

Ben je verantwoordelijk voor het beter maken van anderen?

We zijn allemaal verantwoordelijk voor het beter maken van de mensen om ons heen. Zelf ben ik Senior Developer. Dat betekent dat ik mijn collega Developer begeleid om nóg beter te worden in zijn functie.

Wat was de raarste vraag die iemand over je baan stelde?

Het gekke is dat iedereen denkt dat Developers de hele dag alleen maar computeren. Dat is dus helemaal niet zo. De helft van de tijd ben je namelijk met je team bezig om te achterhalen wat er gebouwd moet worden. Hoe meer ervaring je hebt, hoe beter je wordt in deze ontdekkingsreis.

Wanneer stuur je me wel of niet naar Werken bij Coolblue?

Als ik zie dat je technische affiniteit hebt, het leuk vindt om nieuwe dingen te bouwen en graag wil ontdekken hoe dingen werken. Daarnaast moet je het leuk vinden om in een team te werken. En niet bang zijn voor nerf-guns.

Lust je worst?

Ja, maar alleen vegetarische worst.

Wil je ook een goed verhaal op je volgende verjaardagsfeestje? Of gewoon een gave baan? Op Werken bij Coolblue vind je de nieuwste vacatures bij Coolblue. En ja, we zoeken ook een PHP Developer (BE).

Recent Nieuws

Verse vis.