×
Wat voor ei eet jij dit weekend?
  • 11 apr 2017
  • 5 minuten leestijd
De beste voor jou

Wat voor ei eet jij dit weekend?

Met een (lang) weekend in het vooruitzicht heb je maar zin in één ding: een eitje bij het ontbijt. Maar ben je meer van het gekookte ei in de ochtend of vind je een paar chocolade-eieren meer dan genoeg? Wij zetten onze favoriete “ontbeitjes” op een rij. Misschien heb je er iets aan als je dit weekend bezoek aan de ontbijttafel hebt zitten.

Gekookt ei

De Russell Hobbs Stylo Eierkoker

Op zondagochtend echt geen zin om een uur in de keuken te staan voor een fatsoenlijk ontbijt? Gelijk heb je. Zet gewoon een paar eieren in de Russell Hobbs Stylo Eierkoker. Je hoeft van te voren alleen maar een gaatje in de eieren te prikken en de koker met water te vullen. Terwijl jij voor de tv zit, zorgt de eierkoker dat de eieren zo hard (of zacht) worden als jij wilt. Ook fijn: een gepocheerd eitje is met dit apparaat ook mogelijk. Het enige wat jij nog nodig hebt is peper en zout. En misschien een broodje.

Plat ei

De BK Easy Basic Ceramic Koekenpan

Met een goedgevulde omelet ben je zo over die kater heen. Vul ‘m met wat groenten en die vitaminepil is helemaal niet meer nodig. Heb je alleen wel een koekenpan nodig. Bijvoorbeeld de BK Easy Basic Ceramic Koekenpan. Doordat deze pan een keramische antiaanbaklaag heeft, schroei je alles snel dicht. Bovendien zet je ‘m daarna gewoon in een warme oven neer. Voor als je nog niet gelijk trek hebt gekregen.

Potje met ei

Le Creuset Set

Sta je niet bekend om je kookkunsten, maar wil je wel indruk maken op de visite? Serveer je ontbijt dan in een potje. Doordat het er leuk uitziet, heeft niemand meer door dat er een licht verbande geur vanaf komt. Nou ja, soort van dan. Echt indruk maken? Doe dan wat crème fraîche, ham, ei en geraspte kaas in de Le Creuset Set. Zet alles 20 minuten in je oven en iedereen denkt dat je keihard in de keuken hebt staan zwoegen. Vooral in die waan laten.

Iets met ei

De Bosch MUM58234

Het gebruikelijke ei in het weekend wordt soms een beetje saai. Wanneer je echt even iets anders wil, maak je gewoon meringues. Zit ook ei in. Of macarons, chocolademousse en een citroentaart. Je staat dan wel wat langer in de keuken. En je hebt er een keukenmachine voor nodig, zoals de Bosch MUM58234. Maar over het eindresultaat zal niemand aan tafel klagen. Wie wil er nu niet macarons als ontbijt?

Chocolade-ei

Chocolade-ei

Wanneer je van mening bent dat een goed ontbijt flink overschat is, zijn er altijd nog chocolade-eieren. Ze geven je een enorme suikerroes, zorgen voor wat vrolijke endorfine en smaken áltijd goed. Niet alleen tijdens Pasen.

Voor een ei van topkwaliteit heb je natuurlijk wel wat keukenspullen nodig. Nog niet alles in huis? Ga dan naar onze shop voor al je keukenbenodigdheden.

Recent Nieuws

Verse vis.