×
Weggooiwijzer
  • 28 mrt 2018
  • 3 minuten leestijd
Gewoon, groen

Weggooiwijzer

Hoe herken je onze pakketjes? Heel simpel. Ze zijn blauw met oranje, er staan leuk grapjes op en we geven je tips hoe je er ook nog napret mee kunt hebben. Geen zin in? Dat kan natuurlijk ook. Wij leggen je graag uit waar je onze pakketjes kunt weggooien. Wel zo groen.

De blauwe doos

Onze blauwe kartonnen doos bestaat uit een combinatie van nieuw en gerecycled karton. Allebei van FSC-hout (keurmerk voor verantwoord bosbeheer). Het liefst hergebruiken we jouw pakketje. Fun fact: we kunnen karton tot 6 keer hergebruiken. Maar hiervoor moet je hem wel inleveren als oud papier bij je gemeente. Geef ‘m mee met de oud papier-ophaal-service en wij maken er nieuwe mooie blauwe dozen van. Wil je jouw gemeente of ophaalservice echt heel blij maken? Scheur je grote kartonnen doos dan in kleine stukjes. Dat maakt de verwerking makkelijker.  

Weggooiwijzer_Doos

De verzendzak

De blauwe zakken waar we rugzakken in verzenden zijn gemaakt van recyclebaar plastic. Niet elke gemeente zamelt plastic hetzelfde in. Sommige gemeentes halen het bij je thuis op  – heel handig, hoef jij ‘m alleen apart te houden. Maar er zijn ook gemeenten die werken met inzamelbakken, waar het uit het restafval wordt gefilterd – nóg handiger. Dit noemen ze nascheiding. Je kunt op deze website zien hoe het in jouw gemeente werkt.

Envelop

Kleine producten die door je brievenbus passen, versturen we via onze blauwe envelop. Deze bestaat voor een gedeelte uit schuimplastic, dat bescherming voor je product biedt, en uit papier. Om de envelop op de juiste manier te recyclen, trek je het schuimplastic los van het papier. Het papier mag in de papierbak en het schuimplastic bij het restafval. Dit is helaas niet recyclebaar.

Weggooiwijzer_Envelop

Opvulmateriaal

Als je iets breekbaars bestelt, wil je wel dat het goed beschermd wordt opgestuurd. Hiervoor gebruiken we opvulmateriaal. Dat doen we voornamelijk bij producten die in een van onze blauw doosjes worden verstuurd. We gebruiken hiervoor gerecycled papier. Soms ook plastic zakjes gevuld met lucht. Met deze zakjes stoppen we binnenkort. Wil je ze voor nu toch verantwoord weggooien? Prik ze dan door zodat ze minder plaats innemen,  en gooi ze daarna bij het oud plastic. Het gerecycled papier kan net als de doos in de oudpapierbak.

Recent Nieuws

Verse vis.