×
Wat een Word Wizard op verjaardagen vertelt dat ‘ie doet
  • 07 dec 2017
  • 4 minuten leestijd
Werken bij Coolblue

Wat een Word Wizard op verjaardagen vertelt dat ‘ie doet

Verjaardagen. Hét moment voor ongemakkelijke gesprekken met je mede-gasten. En dan volgt al snel de vraag: “Dus, wat doe je eigenlijk?” Onze Word Wizard Wessel heeft hier altijd een ijzersterk antwoord op. En wat eerst nog abracadabra leek, is opeens een hele toffe functie.

Wat vertel je op verjaardagen dat je doet?

Ik ben verantwoordelijk  voor het bewaken van de Engelse Coolblue-schrijfhuisstijl, met als doel dat het merk Coolblue in het Engels consistent wordt uitgedragen.

En in jip-en-janneke-taal?

Het schrijven van Engelse teksten met een Coolblue-twist.

Hoe dan?

Je tovert (aangeleverde) tekst om tot een toffe Engelse versie aan de hand van onze enige echte schrijf-huisstijl. Daarnaast ben je als Word Wizard verantwoordelijk voor de beroemde feit/slogans.

Wat doe je als eerst nadat je je collega’s hebt wakker gezongen?

Checken of er nieuwe aanvragen binnen zijn gekomen van collega’s. Je werkt onder andere nauw samen met de Praatjesmakers. Zij schrijven bijvoorbeeld de nieuwe blogs en ik zorg vervolgens dat alles voorzien wordt van de juiste stijl.

Niet eerst koffie?

Nee, nadat ik mijn collega’s wakker heb gezongen stelt iemand meestal pas voor om een koffieronde te doen.

 

 

Waar word je blij van?

Om mijn werk in het ‘wild’ te zien, zoals een toffe feit/slogan en dat andere mensen er óók om kunnen lachen. Dat vind ik echt heel tof.

En hoe ziet je team eruit? Met wie werk je samen?

Eigenlijk werk je samen met iedereen die weleens een woordje Engels spreekt of schrijft. Van het vertalen van een pakkende oneliner tot het opleveren een Engelse versie van het jaarboek. Ik doe dit samen met de Nederlandse, Franse, en Vlaamse Word Wizards. Gelukkig spreken we allemaal Coolblue-taal, zodat we elkaar kunnen verstaan.

Ben je verantwoordelijk voor het beter maken van anderen?

Yes! Naast het bewaken van de schrijf-huisstijl creëer ik ook formats en richtlijnen zodat mijn collega’s zélf verwonderende (Engelse) teksten kunnen schrijven. Ons motto is en blijft ‘Elke dag een beetje beter’.

Wat was de raarste vraag, tot dit interview toe dan, die iemand over je baan stelde?

Aangezien de functienaam ‘Word Wizard’ is, kreeg ik de vraag “Heb je gestudeerd aan Zweinstein?”. Ik heb natuurlijk volmondig ‘ja’ geantwoord.

Wanneer stuur je me wel of niet naar Werken bij Coolblue?

Meteen! We zijn namelijk op zoek naar een nieuwe Word Wizard die ons team komt versterken. Een toffe functie waarbij je deel uitmaakt van het interne reclamebureau van Coolblue. Dus check snel de vacature.

Lust je worst?

Telt frikandel ook?

Wil je ook een goed verhaal op je volgende verjaardagsfeestje? Of gewoon een gave baan? Op Werken bij Coolblue vind je de nieuwste vacatures bij Coolblue.

Recent Nieuws

Verse vis.